Jopen, de grootste onafhankelijke craft bier brouwerij van Nederland, verrast met vier opvallende en vernieuwende bieren. Voor het eerst maakt het biermerk een verrassende stap naar het pils-segment, met twee smaakvolle pilsners, ‘Juicy Lager’ en ‘Craft Pilsner’. Tegelijkertijd introduceert Jopen de allereerste ultra-light craftbieren in Nederland, met zowel een IPA- als een witbiervariant. Alle vier de bieren zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Al ruim 25 jaar experimenteert en innoveert het in Haarlem gewortelde Jopen met nieuwe smaken. Nieuwsgierigheid zit in het DNA van het bedrijf. Als pionier op het gebied van craftbier zijn continu vele verrassende variaties op de markt gebracht. Het brede assortiment biedt voor iedereen een bier, of zoals de brouwer het zelf omschrijft: ‘there’s a Jopen craft beer out there with your name on it’. En om die belofte kracht bij te zetten komen nu vier nieuwe, moderne varianten op de markt die nóg meer bierliefhebbers zullen bedienen. Stuk voor stuk primeurs, die de biermarkt nog niet eerder heeft gezien, en simpelweg niet normaal lekker zijn. Experimenteer en probeer zelf!

Moderne en smaakvolle pilsners

Pils is verreweg de populairste biersoort met het grootste volume van de totale biermarkt. Ondanks – of misschien wel vanwege – dat volume, is binnen deze categorie nauwelijks sprake van innovatie. Tot nu. Met de ‘Craft Pilsner’ en ‘Juicy Lager’ introduceert Jopen twee duidelijk herkenbare pilsners mét een modern en vol smaakprofiel. De ‘Craft Pilsner’ is een verfrissend Europees pilsner, maar dan wel even drie stappen extra: dry, crisp en veelzijdig. De ‘Juicy Lager’ is gebrouwen met ‘New World Hops’, en heeft daardoor een verrassende fruitigheid. Een knipoog naar IPA.

Lydian Zoetman, Commercieel Directeur bij Jopen: “Bij Jopen willen we mensen prikkelen en uitdagen om te experimenteren. Ook binnen pils, een trend die is komen overwaaien uit de US. Met deze pilsner-bieren wedijveren we niet met gangbare pilsners, maar willen we juist iets toevoegen aan het aanbod. Moderne, smaakvolle pilsners voor mensen die toegankelijk bier zoeken, maar wel met een meer uitgesproken en verrassende smaak. Ideaal voor je borrel of barbecue, een middag in het park of boottocht met je vrienden.” 

Ultra-light craft bier

Met de ‘Livin La Vida Locarb’, een session IPA, en de ‘Bright Light’, een ultra-light witbier, brengt Jopen de eerste craftbieren op de Nederlandse markt die ‘lower in carbs & cals’ zijn. Oftewel, de eerste craftbieren met een fijne smaakbeleving en easy on calorieën en koolhydraten. “We spelen met deze nieuwe bieren in op de groeiende trend van een bewustere lifestyle. Dit zie je in veel f&b-categorieën terug, van frisdrank tot boter, maar tot dusver nog niet binnen bier dat verkrijgbaar is op de Nederlandse markt. Dat is opvallend, vonden wij, want die behoefte er is wel. En omdat pionieren in ons dna zit, zijn wij die uitdaging aangegaan,” zegt Michel Ordeman, Founder en Head of Church bij Jopen.

Verkrijgbaarheid

Alle vier de bieren zijn verkrijgbaar in de betere slijterij, in horeca, via de webshop van Jopen en in de Jopen Kerk in Haarlem. De ultra-light craftbieren vind je daarnaast in alle landelijke supermarkten, de pilsners zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. De nieuwe bieren komen in eerste instantie op fles (33 cl), mogelijk later ook op blik (33cl) en in multipack.