Een nieuwe maand betekent een nieuwe uitdaging voor Jopen. Het is alweer tijd voor (J)OPEN CHAPTER 04/12: Viva el Rye. Jopens pronkstuk van deze maand is ontstaan uit de nieuwsgierigheid of het mogelijk is om een 100% rye IPA te brouwen. Viva el rey, ofwel: lang leve de koning! Een stevige, volle Rye IPA gemaakt van 100% rogge en hopsoorten Sorachi Ace en Bru-1.

In april viert Jopen de verjaardag van Koning Willem- Alexander met Viva el Rye. Een stevige, volle Rye IPA gemaakt van 100% rogge. Uniek en verrassend, maar we zijn niet anders gewend van Nederland’s grootste onafhankelijke craft bierbrouwerij. Middenin de brouwzaal staat een speciaal mashfilter waarmee Jopen in staat is – als één van de weinige craft brouwerijen ter wereld – om een IPA met 100% rogge te brouwen.

Met een onverwachte combinatie van rogge en hopsoorten Sorachi Ace en Bru-1 zorgt Jopen voor de moderne smaak die je gewend bent van de brouwerij. Viva el Rye is met zijn kruidigheid en de fruitige tonen van ananas, limoen en sinaasappel een van de favorieten van Michel Ordeman, Jopens algemeen directeur. 100% rogge, 100% aanrader!

Jopen staat bekend om zijn allesbehalve saaie craft bieren, voorgekomen uit ongelimiteerde nieuwsgierigheid. Dit DNA en de we are never done mentaliteit resulteert in 12 (J)OPEN CHAPTERS: een constante zoektocht naar nieuwe en moderne bieren met de verrassende en uitgesproken smaken die je gewend bent van Jopen. Zo zorgt deze craftbierpionier van het eerste uur voor een geliefde smaak voor elk individu en een ongekende variatie in het eigen speelveld.