Wat is de beste remedie tegen een kater? Juist, een biertje drinken. Dat kan zondag 23 september op het internationaal craftbeerfestival in Rotterdam het BAF! 2018, de Rotterdamse afterparty van ’s lands grootste bierfestival Borefts in Bodegraven. Het BAF! 2018 (Borefts After Festival) van de Rotterdamse stadsbrouwerij Kaapse Brouwers is voor bierliefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen van craftbeer. 

Voor de diehards die meteen, met kater en al, doorkomen van bierfestival Borefts in Bodegraven. Of voor mensen die op een luie zondag niets te doen hebben en graag ongedwongen willen proberen hoe een goed biertje nu eigenlijk smaakt. En dat kun je zeker want de Rotterdamse Fenix Food Factory staat op zondag 23 september van 12.00 tot 23.00 uur in het teken van de beste (inter)nationale brouwers en hun bieren. Zo nemen Oedipus Brewing (NL), Oersoep (NL), Microbrasserie Senses Brewing (FR), Buddelship (DE), Hof ten Dormaal (BE), Magic Rock Brewing (UK), Brouwerij Frontaal (NL) en Van Moll (NL) hun meest legendarische bieren mee. Omdat we willen laten zien wat Rotterdam op craftbeergebied nog meer te bieden heeft staan ook 4 Islands Brewing, Brouwerij Noordt en Drift Brouwers op het BAF! 2018.

Eten & Spelen

Op het festival ben je niet alleen omringd door de beste bieren, er is ook een variëteit aan goed eten dat zorgvuldig is geselecteerd om mee te combineren. Onze food line-up:

Kaapse Maria (het kleine zusje van de Kaapse Brouwers in Rotterdam-Centrum): snelle en lekkere Aziatische teasers van chef Olmo. 

Silk Route: taco’s met een Koreaanse twist.

MaSa2: Molukse gerechten van Marina die je doen dromen van zon en ruisende palmbomen.

Stoof Catering: is spicing up your life met de beste Israelische stoofpotten.

Buik gevuld? Ga helemaal los op de dansvloer met de Mini Silent Disco, verbeter je score op een pinballmachine, gooi een balletje jeu de boules of moedig de brouwers aan tijdens onze internationale beerpongcompetitie. Kimchi Radio (aka Rick Nelson) & Erwin van Moll (aka TJ Kong) nemen de muziek voor hun rekening. 

Hoe werkt het?

De entree voor het festival is €5,00. Hiervoor krijg je een Kaaps glas dat je het hele festival kunt gebruiken om mee te proeven. Na afloop mag je dit uiteraard mee naar huis nemen. Betalen kun je met muntjes: 1 muntje is €2,00 en 1 bier is 1 muntje (pinnen is mogelijk). Met de muntjes kun je ook al dat lekkers kopen bij de Kaapse Kitchen en de eetstandjes.   

Over Kaapse Brouwers

In de Rotterdamse Fenix Food Factory brouwen de Kaapse Brouwers stoere non-conformistische stadsbieren voor een nieuwe generatie bierdrinkers. Ze kiezen voor gedurfde recepten, smaakexperimenten en ouderwetse bieren in een nieuw, Rotterdams jasje. Hun brewpub op Katendrecht (ofwel de Kaap) doet de turbulente tijden van zeelui en jazz herleven. De Fenix Food Factory verzamelt culinaire ondernemers met een liefde voor ambachtelijke en eerlijke producten. Koffie, kaas, bier en nog zo veel meer worden er lokaal geproduceerd én verkocht. Samen staan de ondernemers voor een smaakrevolutie in Rotterdam en tonen ze hoe sterk ondernemerschap tot buitengewone resultaten kan leiden.