Filmliefhebbers genieten op IFFR 2019  (internationaal filmfestival Rotterdam) van de Kaapse Tijger, het nieuw ontwikkelde pilsenerbier van het Rotterdamse biermerk Kaapse Brouwers. Een licht knapperig pilsje met moutige, kruidige tonen als verfrissende toevoeging op het assortiment speciaalbieren van Kaapse Brouwers. Van 23 januari tot en met 3 februari 2019 schenkt Kaapse Brouwers – naast speciaalbieren – deze Kaapse Tijger als een limited edition pilsener in een speciaal ontworpen fles. 

Het etiket van de bierfles is ontworpen door het Rotterdamse ontwerpbureau 75B. Eerder al maakte het IFFR de nieuwe samenwerking met Kaapse Brouwers Rotterdam bekend, dat op het festival van 2019 een prominente plek krijgt in het horeca-aanbod. Hierbij slaan de gin-leverancier Loopuyt (met ieder jaar een speakeasy voor de oplettende bezoeker) en Kaapse Brouwers de handen ineen voor een exclusieve biercocktail. Ook kun je de Kaapse Tijger proeven aan de ‘mobiele bar’ die op verschillende festivallocaties te vinden is.

Verkrijgbaarheid

De limited edition bierfles is vanaf de tweede week van januari verkrijgbaar bij geselecteerde horecagelegenheden en supermarkten in en rondom Rotterdam. Het bier wordt vanzelfsprekend ook geserveerd op het festival van 23 januari tot 3 februari 2019, bij de barren van de festivallocaties, zoals de Doelen en Theater Rotterdam Schouwburg. Kaapse Brouwers is opgericht op Katendrecht (ook wel de Kaap genoemd) en heeft sinds 2017 ook een locatie aan de Mauritsweg: Kaapse Maria. De brouwerij doet de turbulente tijden van zeelui en jazz herleven met gedurfde recepten, smaakexperimenten en ouderwetse bieren in een Rotterdams jasje.