De Week van het Nederlandse Bier gaat traditioneel van start met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Van 14 t/m 16 mei wordt de kerk omgetoverd tot walhalla voor bierdrinkers. Drie dagen lang presenteren ruim 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren op het Nederlands Bierproeffestival. Tijdens het festival is er de mogelijkheid om met brouwers in gesprek te gaan over hun bieren en het brouwproces. Ook worden er diverse interessante masterclasses gegeven door deskundige bierkenners. Kaarten voor het Nederlands Bierproeffestival zijn vanaf donderdag 6 februari online te koop. Meer informatie en tickets: www.weekvanhetnederlandsebier.nl/openingsfestival.

Nederlands Bierproeffestival

Het Nederlands Bierproeffestival biedt de ideale gelegenheid aan bierdrinkers, liefhebbers en connaisseurs om verschillende unieke en nieuwe bieren te proeven. Tijdens masterclasses wordt de ontdekkingsreis voortgezet en de zintuigen optimaal geprikkeld en wordt de smaakcombinatie tussen bier en kaas, chocola, barbecue en vegetarische gerechten verkend. Deskundige kenners delen alle ins en outs van bier en de verschillende stijlen.

Kaartverkoop

De kaartverkoop van het Nederlands Bierproeffestival gaat donderdag 6 februari van start met een Early Bird-korting van 2,50 euro per entreeticket. Deze actie loopt tot en met 20 februari en zolang de voorraad strekt. Naast het entreeticket is het vanaf 6 februari ook mogelijk om een ticket voor de masterclasses aan te schaffen. Meer informatie is te vinden op: www.weekvanhetnederlandsebier.nl/masterclasses