Grote werken op de locatie van het Bierkasteel in Izegem. Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck plaatst er namelijk drie extra biertanks. Deze nieuwe investering van ruim 1 miljoen euro levert de brouwerij een capaciteitsuitbreiding van 12,5% op. De extra tanks zijn goed voor 25.000 hl extra capaciteit.

Productiemanager Hans Mehuys: “Dit jaar stevenen we af op een groei van 15% ten opzichte van 2021. We verwelkomden nieuwe exportmarkten en de vraag naar onze speciaalbieren steeg ook op bestaande markten. De groei is eveneens te danken aan het succes van onze blikken speciaalbier in de retail en op evenementen.”

Extra capaciteit

In 2016 verhuisde de brouwerij naar een gloednieuwe plek in Izegem. Goed voor een investering van 45 miljoen euro. “Uitbreiden was geen optie in de oude brouwerij in Ingelmunster. Amper zes jaar later, waarvan twee coronajaren, volstaat onze huidige capaciteit niet meer om aan de stijgende vraag te voldoen.”

De extra tanks zijn goed voor 25.000 hl extra capaciteit. “Na de plaatsing volgt de integratie in ons machinepark. Vanaf half oktober zullen de tanks operationeel zijn voor gisting en lagering van onze speciaalbieren. Het plan is om daarna nog eens drie extra tanks te plaatsen. Opnieuw goed voor 25.000 hl extra capaciteit.”

Extra investeringen

Sinds 2016 investeerde de brouwerij nog eens 10 miljoen in een inhouse blikkenlijn, een geautomatiseerde vatenlijn en een state of the art inspectiemachine. Nog recenter investeerde de brouwerij voor 945.000 euro aan nieuwe 20 liter-vaten. Daarnaast investeert de brouwerij sterk in de biermerken. Denk maar aan het aanhoudende succes van het biermerk Kasteel, met Kasteel Rouge als pionier van het biersegment Rouge.

Investeren om te blijven groeien. Dat betekent ook investeren in extra mensen. “We zoeken versterking binnen productie, maar ook onze andere afdelingen kunnen extra handen gebruiken”, geeft Hans nog mee. Alle openstaande vacatures zijn te vinden op www.vanhonsebrouck.be.

CEO Xavier Vanhonsebrouck: “Zelfs in tijden van moeilijke industriële omstandigheden waarin elke euro driemaal dient worden omgedraaid alvorens te worden geïnvesteerd, mag de groei van ons bedrijf niet worden gestuit. Europa kampt met grote problemen en uitdagingen. De aanpak moet anders of de geschiedenis van de ondergang van het West-Romeinse Rijk (lees: Europa) zal zich herhalen. We willen toch niet het industriële Bokrijk van de wereld worden?”