Tijdens de 22ste verjaardag van Proeflokaal Arendsnest reikte Peter van der Arend de vierde Bier Arend uit. De vierde Arend is afgelopen 12 juli uitgereikt aan Kees Bubberman van Brouwerij Kees. Hij is nu 15 jaar professioneel brouwer en viert wat Arendsnest betreft al een soort van jubileum, al is niet bekend of hij dat zelf ook zo ziet. De Bier Arend is een jaarlijkse onderscheiding waarbij een bedrijf of persoon wordt geëerd vanwege diens significante bijdrage aan de Nederlandse bierwereld.

Kees was de eerste brouwer die werkte met een hopback en de eerste Nederlandse brouwerij die al zijn bier afvult in blik (sinds 2018). Kees staat al 15 jaar garant voor mooie bieren en bovenal bijzondere bieren. Hij weigert bijvoorbeeld een pils, blond, dubbel, tripel, en dergelijke te brouwen.

Samen hebben de mensen van Arendsnest met Morebeer Brewing diverse bieren met Kees mogen brouwen, waaronder prijswinnende bieren bij Dutch Beer Challenge en het Huisbier van het jaar van Entree Magazine. Ook voor KiKa hebben ze gezamenlijk meerdere mooie bieren gebrouwen. Samenvattend verdient Kees deze onderscheiding dubbel en dwars!

De voorgaande drie winnaars waren:

2019 SNAB Bierbrouwers

2020 Oedipus

2021 Toon Vandenbroek