Van 15 tot 17 oktober stelt Brouwerij Boon tijdens ‘Kelderdagen’ een ruim assortiment vintage bieren exclusief beschikbaar, recht uit Boon’s speciale reserve. Deze bieren hebben elk in optimale conditie gerijpt gedurende heel wat jaren in de kelders van Boon. Ze stellen deze beschikbaar in hun nieuwe winkel aan de brouwerij in Lembeek die 15 oktober voor het eerst zijn deuren opent. Ook zijn er dan rondleidingen door de brouwerij.

De kelderdagen gaan door op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober, telkens van 10u tot 18u, in de winkel aan de brouwerij in Lembeek. Op zondag duurt het tot 14u. Ook dit jaar kan je opnieuw enkele authentieke en uitstekend bewaarde bieren uit het gamma op de kop tikken. Om er maar enkele op te noemen: Geuze Mariage Parfait uit 2013, de Megablend uit 2013, Kriek Mariage Parfait uit 2014 en 2015, de bijna volledige VAT-collectie en enkele oudere Black Labels.

Tijdens Kelderdagen kan je Brouwerij Boon bovendien ook bezoeken. Er zijn vrijdag en zaterdag rondleidingen voorzien om 10u, 14u en 16u. Een rondleiding neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Gelieve wel op voorhand te reserveren voor de rondleiding door een mailtje te sturen naar toerisme@boon.be. De prijs is €10 per persoon.

Je kan dus naar hartenlust komen winkelen en de brouwerij bezoeken, maar je kan ook Lambiek, Oude Geuze en Kriek degusteren in de buitenbar. Ook kan je nog een kijkje nemen in de eigen kuiperij, lees: in het atelier voor het onderhouden en herstellen van houten vaten. Op zaterdag 16 oktober en zondag 17 oktober kan je ontdekken hoe Frank Boon, veruit als enige in ‘t land, nog altijd de kuipersambacht uitvoert. Een unieke blik achter de schermen van een bijna verloren gegane metier. “Als kers (of kriek) op de taart kan je als bezoeker van de Kelderdagen ook de  gloednieuwe shop in avant-première bewonderen”, laat Karel Boon weten. “Er valt dus heel wat te beleven en te ontdekken; Oude flessen, traditioneel vakmanschap en een nieuwe winkel.”

De maand van de lambiek

De kelderdagen zijn tevens ook de afsluiter van de maand van de Lambiek, een bijzonder fijn initiatief van de provincie Vlaams-Brabant. Op vrijdag en zaterdag kan je in de buitenbar dan ook Lambiek van het vat degusteren. De brouwerij zorgt voor een parasol om het droog te houden en heerlijk bier (met onder andere ook Kriek Boon Sélection van ’t vat) om de keel nat te maken. Op zondag kan je de bieren van Boon ontdekken op de jaarmarkt van Lembeek. Wil je graag nog meer over Brouwerij Boon weten of informatie krijgen over bezoeken? Laat van je horen: toerisme@boon.be.