Bierbrouwer Grolsch introduceert begin maart Kornuit 0.0%, de alcoholvrije variant van het pilsmerk Kornuit. Opvallend daarbij is dat deze Kornuit 0.0% niet in fles, maar in blik verkrijgbaar is. De folie rondom deze blikken is vervaardigd van 100% gerecycled plastic. Daarmee wordt een bewuste keuze voor alcoholvrij gecombineerd met de keuze voor duurzaamheid en gebruiksgemak. 

De populariteit van alcoholvrije bieren in Nederland neemt enorm toe, ook onder de relatief jonge doelgroep van Kornuit. Steeds vaker geven ook zij de voorkeur aan alcoholvrij boven alcoholhoudend of alcoholarm bier. Ze letten meer op hun gezondheid en maken bewustere én duurzame keuzes. Daarbij is ‘gemak’ voor hen een belangrijk criterium bij de aankoop van bier. Kornuit 0.0% is gebrouwen met de citrus-hop Cascade. Hierdoor smaakt het bier vanaf de eerste slok verrassend fris. Door het unieke brouwproces zijn de meesterbrouwers van Kornuit in staat om op geheel natuurlijke wijze een alcoholvrije Kornuit te brouwen met behoud van de frisse smaak en de zachte afdronk. Kornuit 0.0% stroomt in de week van 4 maart de markt in en is verkrijgbaar in een sixpack blik 6 x 33 cl bij supermarkten en slijterijen door het hele land. Ook kunnen consumenten genieten van deze alcoholvrije Kornuit in de verschillende Kornuit horecagelegenheden en tijdens de Kornuit festivals. Bezoekers van het festival DGTL kunnen in het weekend van 19 tot en met 21 april aanstaande Kornuit 0.0% proeven en ontdekken. DGTL is het eerste festival waar Kornuit 0.0% in circulaire drinkbekers wordt geschonken.

Plastic Pact

Donderdag 21 februari 2019 heeft Grolsch haar handtekening gezet onder het Plastic Pact NL. Dit gebeurde tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie onder leiding van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Grolsch vindt het belangrijk haar verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid en voortdurend stappen te zetten naar minder, beter of geen plastic. Het gebruik van 100% gerecycled plastic als folie rondom de sixpacks Kornuit is daar een goed voorbeeld van.