Met trots heeft Trappistenbrouwerij De Koningshoeven van La Trappe goud in ontvangst mogen nemen voor hun La Trappe Blond en La Trappe Tripel. Hun Quadrupel en Witte Trappist behaalden een bronzen medaille. Een enorme bekroning op dit alles is dat de La Trappe Tripel uiteindelijk tijdens de Dutch Beer Challenge verkozen is tot ‘Beste Bier van Nederland 2019’.

De Dutch Beer Challenge is de eerste professionele bierwedstrijd in Nederland. De competitie werd in 2014 opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de Nederlandse biercultuur. Voor de competitie worden, door een vakkundige jury van Nederlandse en internationale bierexperts, medailles uitgereikt in 25 categorieën. Dit jaar deden maar liefst 146 brouwerijen mee met in totaal 441 verschillende bieren. Van alle gouden medaillewinnaars in de subcategorieën van de Dutch Beer Challenge, kreeg La Trappe Tripel de hoogste waardering van de jury. Hierdoor hebben zij de Mitra Award voor het ‘Beste Bier van Nederland 2019’ in ontvangst mogen nemen op 16 mei 2019 tijdens het Nederlandse Bierproeffestival in Den Haag, tevens de opening van de Week van het Nederlandse Bier.

La Trappe Tripel (8%)
Een goudblond trappistenbier met een witte schuimkraag. Fruitige geuren van perzik en abrikoos zijn gecombineerd met een bloemige geur. La Trappe Tripel is een klassiek trappistenbier met een krachtige en volle smaak. Daarnaast heeft het bier een kandijzoet en licht moutig karakter. De afdronk is bitter en licht droog. La Trappe Trappist is authentiek Nederlands bier uit Berkel-Enschot. Het wordt sinds 1884 gebrouwen binnen de muren van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Dat gebeurt nog altijd onder toezicht en verantwoordelijkheid van trappistenmonniken. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Deze principes staan garant voor eerlijk, oorspronkelijk bier met een rijke historie van rust en stilte. Dat proef je.