Op veler verzoek zijn vanaf vandaag de super instructieve lesboekjes van BierTalent ook los te bestellen. De oprichters van BierTalent hebben veel positieve reacties gekregen op hun lesmateriaal, op zowel de inhoud als de vormgeving. De lesboekjes staan vol met waardevolle bierkennis voor horecamedewerkers en zijn een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. Van verschillende kanten kwam de vraag of deze niet ook los te bestellen zijn. Daar geeft BierTalent nu gehoor aan.

In totaal zijn er zes verschillende lesboekjes, die BierTalent aanbiedt voor € 19,95 per stuk. Wie de hele set in een keer koopt betaalt slechts € 99,95. De thema’s van de boekjes komen overeen met de lessen die de bieropleiding voor de Nederlandse horeca verzorgt:

  • Lente- en zomerbieren
  • Bier aan tafel
  • Klassieke en moderne biertypen
  • Tappen en schenken
  • Brouwproces
  • Herfst- en winterbieren

Bierkennis bijspijkeren

Medeoprichter Henri Reuchlin: “Voor training is er nu lang niet altijd tijd en ruimte omdat de horeca vooral het hoofd boven water moet zien te houden. Maar kennis vergroten en opleiden is juist in deze tijd misschien nog wel belangrijker dan ooit. Ook daarom is ons lesmateriaal nu los van de opleiding te koop.” Initiatiefnemer Bas Schampers vult aan: “Gasten zijn kritischer en op elk horecabezoek ligt een vergrootglas. Bedrijven die nu extra inspanning leveren om hun gasten in de watten te leggen trekken uiteindelijk aan het langste eind. Wij willen met BierTalent die ondernemers en teams helpen om het bierniveau in hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Met de boekjes kun je op een leuke manier je bierkennis bijspijkeren. Bovendien is het een mooie opwarmer voor onze lessen die in het voorjaar weer van start gaan.”

Items die in de boekjes terugkomen zijn:

Overzichtelijke factsheets:

Inzicht in biertypes, met praktische informatie over de eigenschappen van het bier, gecombineerd met achtergrondverhalen, gerelateerde biertypen & bier-spijscombinaties.

Leren proeven:

Praktische oefeningen om beter te leren proeven en bijvoorbeeld écht het verschil tussen verwante biertypen te leren kennen.

Kennisquiz: 

Een uitdagende manier om jouw kennis én die van collega’s te testen.

Kennis in de praktijk:

Tips en oefeningen waarmee je biervaardigheden verder ontwikkelt. Vertaalslag naar de werkvloer en een beter bieradvies voor je gasten.

Over BierTalent

BierTalent verzorgt biertrainingen en is opgezet voor de Nederlandse horeca. De lesmethode is ontwikkeld i.s.m. StiBON Bieropleidingen. De nadruk ligt op praktisch toepasbare biervaardigheden. Gastgericht bieradvies leren geven speelt een belangrijke rol. De opzet van de opleiding is onderscheidend. Waar je bij een traditionele opleiding alle lessen achter elkaar moet volgen, bestaat BierTalent uit nevengeschikte lessen. Onderwerpen lopen uiteen van ‘seizoensbieren’ tot ‘bier aan tafel’. Iedere les is afzonderlijk en in willekeurige volgorde te volgen. De opleiding is als eerste in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Haarlem en Maastricht van start gegaan. Oprichters zijn Henri Reuchlin, Bas Schampers en Pepijn van der Waa, drie biersommeliers die gepokt en gemazeld zijn in de wereld van bier en horeca.

Alle informatie over het bestellen van BierTalent boekjes vind je op www.biertalent.nl/lesboekjes-bestellen/