Kunstenaar Martijn Engelbregt en brouwerij Oersoep presenteren op 9 april in TivoliVredenburg het Sexpack Leuterbier met het Leuterspel dat mannelijke seksualiteit op een nieuwe manier bespreekbaar maakt. Veel mannen maken graag grappen over seks, maar over grenzen en gevoelens wordt zelden gesproken. In het Sexpack Leuterbier zit een Leuterspel dat mannen helpt bij een openhartig gesprek. Het spel met de uitdagende vragen maakt de tongen los en het speciaalbier werkt als spraakwater.

Bier dat mannen opent
De crowdfunding voor de eerste editie van het Sexpack is geslaagd. Het Sexpack is vanaf april online te bestellen en te koop in diverse winkels. Engelbregt van kunstenaarscollectief Circus Andersom:“We hebben veel positieve reacties gekregen op deze toegankelijke manier om mannen aan de praat te krijgen. Veel ongewenst gedrag vindt plaats onder invloed van alcohol. Leuterbier biedt daar een aansprekend alternatief. Door op een ontspannen manier te praten over seksualiteit, worden eigen en andermans grenzen helderder. Sinds de perikelen rondom de Voice begrijpt iedereen dat we met elkaar over seks en grenzen moeten praten. Leuterspel biedt een fris perspectief op de patstelling die er tussen lust en last rondom seksualiteit lijkt te bestaan” 

Het eerste Sexpack wordt gepresenteerd aan presentator Cesar Majorana die om 15.30 uur de eerste slok neemt in Tivoli Vredenburg. Aanwezig zijn de kunstenaars, de brouwers, vertegenwoordigers van Emancipator en het Openbaar Ministerie. 

Hartverwarmend blond bier
Kick van Hout van Brouwerij Oersoep: “Leuterbier is een hartverwarmend blond bier. Dankzij het bijgeleverde Leuterspel ontstaan speelse gesprekken over seksualiteit, in plaats van de vaak platte kroegpraat.” De bieren hebben ieder een eigen etiket: Lange Jan, Pikkebaas, Flierefluiter, Rampetamper, Lulhannes en de Heilige Fallus. Deze karakters spelen met de dopjes een rol in het Leuterspel. Engelbregt: “Wij ervaren dat een openhartig gesprek over seksualiteit leidt tot betere seks. Sexpack helpt daarbij op een smakelijke manier.”

Penis Dialogen
Engelbregt: “We zijn al enkele jaren bezig met dit thema. Het is voor veel mannen een verrijking als ze ontdekken dat er ruimte is voor hun kwetsbare kanten. Het Leuterspel opent gesprekken over thema’s als jaloezie, fantasieën, (on)zekerheden over je lijf, prestatiedruk, grenzen, intimiteit en liefde. Het daagt mannen uit om samen met een paar vrienden uit de comfortzone te stappen. Beetje eng, maar vooral leuk, spannend, opluchtend en inspirerend.” Circus Andersom ontwikkelde het Leuterspel na het project Penis Dialogen. Het spel bevat vragen als: Hoe reageer jij als je partner geen zin heeft in seks, en jij juist heel veel? Heb jij weleens spijt gehad van seks? Ben je weleens verdergegaan terwijl je niet zeker wist of de ander ook wel echt wilde? Heb jij weleens naaktbeelden van jezelf of een ander gedeeld? 

In de winkels

Het Sexpack, Leuterbier en Leuterspel zijn vanaf 9 april ook los verkrijgbaar. Het complete Sexpack + Leuterspel kost € 37,50 en bevat zes flesjes speciaalbier van Brouwerij Oersoep en het bordspel met ruim 70 vragen. Meer informatie over het spel, de achtergrond en bestellen: www.sexpack.nl