Liberty Craft Beer, uit het Brabantse Bladel, gooit ook dit jaar internationaal hoge ogen. Hun Brazilian Pale Ale is op de International Beer Awards als beste Pale Ale van de wereld uit de bus gekomen. Ook werd dit bier bekroond met een gouden medaille en betiteld als ‘country winner’ in de categorie Pale Ale of de World.

Liberty Craft beer kent zes bieren: Blond, Amerikaans Wit, Tripel, IPA, Dubbelbock en Pale Ale. Twee jaar terug werd het Blond bier uitgeroepen tot ‘het beste blond bier van Nederland’, waarna de Tripel en de Weizen vorig jaar met een bronzen onderscheiding aan de haal gingen. Nu was het de beurt aan de nieuwste aanwinst, de Pale Ale, om de jury te verrassen. Dezelfde Pale Ale viel al eerder in de prijzen bij het onafhankelijke keuringsgilde met 93 van de 100 punten.

“Brazilian Pale Ale is een relatief nieuwe typeaanduiding. Deze categorie wordt gekenmerkt door de fruitige Braziliaanse hop en een zeer tropische smaak. Een avontuurlijk bier dat ons beter past dan bijvoorbeeld een Amerikaanse Pale Ale. We zijn super trots dat de meeste van onze bieren in de prijzen vallen, maar uiteindelijk is het belangrijker dat de eindconsument ons bier lekker vindt. Gelukkig blijkt dat wel uit de groeiende verkoopcijfers”, aldus Maikel Zimmerman, één van de drie oprichters.

Liberty is sinds 2020 bezig met haar opmars naar het grote publiek. Het bedrijf kenmerkt zich met supergave kleurrijke designs en met bier voor iedereen. Dit kwaliteitsbier wordt nog altijd door de oprichters zelf ontwikkeld, wat leidt tot verrassend traditioneel bier met een avontuurlijke twist.

Meer informatie: www.libertycraftbeer.nl