De Limburgse Lindeboom Bierbrouwerij is de eerste brouwerij in Nederland die met behulp van AromaPlus membraamfiltratie bieren dealcoholiseert. Twee nieuwe alcoholvrije bieren zijn gebrouwen met deze installatie: Lindeboom Pilsener 0.0 en Venloosch Wit 0.0. Lindeboom sluit met het brouwen van smaakvolle alcoholvrije bieren aan op de groeiende behoefte en lifestyle van bierdrinkers om bewuste keuzes te maken. 

0.0 verschil

“Smaakvol, goed bier brouwen staat voorop. Met aandacht en tijd bieren brouwen. Dat geldt ook voor onze nieuwe alcoholvrije bieren”, zegt brouwmeester Marko Versteeg. “De Lindeboom-brouwers brouwen dus ook de nieuwe 0.0-bieren op authentieke wijze. Deze bieren worden eerst gebrouwen mét alcohol, waarna de alcohol eruit wordt gefiltreerd. Wat overblijft zijn 0.0-bieren, waarin alle geur- en smaakstoffen behouden blijven. Zo blijven zowel de kenmerkende ronde smaak van Lindeboom Pilsener en het frisse bierkarakter van Venloosch Wit overeind.”

Het Beste Pils van Nederland in een 0.0-variant
Onlangs is Lindeboom Pilsener door de Dutch Beer Challenge uitgeroepen tot Beste Pils van Nederland in 2022. “Hoe bijzonder is het dat bierdrinkers uitgerekend nu ook kunnen kiezen voor de Lindeboom 0.0 variant”, zegt algemeen directeur Paul Joosten. “En nadat we begin dit jaar als eerste bierbrouwerij van Nederland het keurmerk Slow Brewer ontvingen, heeft Lindeboom nu alweer een Nederlandse primeur: nieuwe Lindeboom 0.0 en Venloosch Wit 0.0 brouwen met de dealcoholisatie-installatie AromaPlus. Continue innovatie!”

Lindeboom Bierbrouwerij
Lindeboom Bierbrouwerij is een onafhankelijke familiebrouwerij. Anno 1870 gestart in Neer. Deze koninklijke hofleverancier brouwt al vijf generaties bieren onder de merken Lindeboom, Gouverneur en Venloosch. Van oudsher is Lindeboom sterk vertegenwoordigd in de horeca. Lindeboom-bieren zijn ook verkrijgbaar door heel Nederland in supermarkten en slijterijen.