Lindeboom Bierbrouwerij is verheugd om tijdens de Week van het Nederlandse Bier twee gloednieuwe toevoegingen aan de Gouverneur-lijn te introduceren: de Gouverneur Weizen en de Gouverneur Blond 0.0. Lindeboom bierbrouwerij is gecertificeerd ‘Slow Brewer’. De uitgebreide certificeringscriteria omvatten onder andere de maatschappelijke verantwoordelijkheid, duurzaamheid en de bijdrage aan een positieve bedrijfscultuur.

Gouverneur Weizen speelt in op de groeiende vraag naar Weizen-bieren. Deze bierstijl, die bekend staat om zijn frisse, fruitige en licht kruidige karakter, heeft steeds meer liefhebbers in Nederland. Gouverneur Weizen biedt bierdrinkers een authentieke Weizen-ervaring volgens Duitse receptuur. Het gebruik van tarwemout in combinatie met Polaris-hop zorgt voor een gebalanceerde doordrinkbaarheid. Dit bier is het perfecte gezelschap voor warme zomerdagen en past goed bij lichte gerechten zoals salades en vis.

Gouverneur Blond 0.0 is een alcoholvrij blond bier met een uniek smaakprofiel. In antwoord op de stijgende populariteit van alcoholvrije bieren heeft Lindeboom een verfrissend en smaakvol alternatief gecreëerd voor de bewuste bierliefhebber. Gouverneur Blond 0.0 onderscheidt zich door zijn volle smaak en aromatische hopkarakter, wat zorgt voor een heerlijke drinkervaring zonder alcohol. Dit bier is ideaal voor iedereen die wil genieten van de rijke smaak van bier, zonder de effecten van alcohol.

“Bij Lindeboom zijn we trots op onze traditie van ambachtelijk brouwen en innovatie”, zegt algemeen directeur Paul Joosten van Lindeboom. “Met de introductie van Gouverneur Weizen en Gouverneur Blond 0.0 beantwoorden we niet alleen aan de veranderende smaken en voorkeuren van bierdrinkers, maar bieden we ook nieuwe bierstijlen voor elke gelegenheid.”

Slow Brewing

Lindeboom bierbrouwerij is gecertificeerd ‘Slow Brewer’. Slow Brewing is het belangrijkste en meest consistente internationale kwaliteitszegel voor bier. Slow Brewers geven hun bieren de ideale tijd om rustig te rijpen. Slow Brewing certificeert alleen brouwerijen die op alle gebieden van hun waardeketen eerlijk en bewust handelen. De uitgebreide certificeringscriteria omvatten onder andere de maatschappelijke verantwoordelijkheid, duurzaamheid en de bijdrage aan een positieve bedrijfscultuur.

Over Lindeboom Bierbrouwerij

Lindeboom Bierbrouwerij, gevestigd in Neer, is een trotse, onafhankelijke familiebrouwerij die sinds 1870 traditioneel gebrouwen bieren produceert. Met een breed scala aan bekroonde bieren blijft Lindeboom trouw aan zijn oorsprong, terwijl het voortdurend innoveert om te voldoen aan de wensen van de moderne bierliefhebber.