Brouwerij Lindemans houdt samen met enkele andere Belgische brouwerijen de eer hoog door verkozen te worden als ’s werelds beste frambozenbier. Waar vorig jaar de Oude Kriek en Oude Gueuze de grote winnaars waren, gaat die grote eer dit jaar naar de Framboise Lindemans. De World Beer Awards is één van ’s werelds belangrijkste en meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld.

Onlangs verzamelden 100 internationale brouwers, bierexperten en journalisten zich in Londen voor de finaleronde van de World Beer Awards 2018. Uit de meer dan 2.300 deelnemende bieren uit meer dan 50 landen werden er de beste uit de verschillende categorieën uitgekozen.

“Na de verschillende awards voor onze Oude Kriek en Oude Gueuze vorig jaar doet het veel deugd om dit jaar met een ander bier verkozen te worden”, zegt Geert Lindemans, samen met zijn neef Dirk de 6de generatie aan het hoofd van de brouwerij. “Het toont aan dat al onze authentieke lambiekbieren goed scoren bij het internationale publiek. Dat is dan ook het beste schouderklopje dat je als brouwer kan krijgen.” Framboise Lindemans is samengesteld op basis van een op eik gerijpte eenjarige lambiek en zuiver frambozensap. Het resultaat is een fruitig aperitief met een heerlijk intense smaak van frambozen en een zachtzurige afdronk.