Lowlander Botanical Beers introduceert twee nieuwe, biologisch gebrouwen bieren: Lowlander 4% Organic Blonde Ale en Lowlander 0.3% Organic Blonde Ale. Met de introductie speelt de botanisch brouwer in op de toenemende vraag naar gecertificeerd biologische bieren. Met de keuze voor een 0.3% abv bier breidt Lowlander bovendien het succesvolle low & no assortiment van 0% bieren met 100% smaak uit. Beide nieuwe Lowlander bieren zijn vanaf begin maart beschikbaar.

Chief Botanical Officer Frederik Kampman: “Europa is de snelst groeiende markt voor biologische bieren en met de liefde voor de natuur in ons bloed was het niet meer dan logisch dat we deze certificering graag aan ons assortiment botanisch gebrouwen bieren toevoegen.” De keuze voor twee blond bieren is logisch, aldus Frederik: “het is een typische stijl voor de Lage Landen. Toegankelijk, herkenbaar en doordrinkbaar; net als al onze Lowlander bieren. Bovendien leent deze stijl zich goed voor het brouwen met frisse en bloemige ingrediënten, wat natuurlijk perfect bij ons past.”

Gebrouwen met frisse citroenschil en natuurlijk gezoet met een vleugje zomerse bloemenhoning, is Lowlanders 4% abv Organic Blonde Ale zacht en fris, met een subtiel zoetje. Een smaakvol, verfrissend bier met lichte body, perfect voor het voorjaar.

Lowlander 0.3% Organic Blonde Ale is zacht en vol van smaak met een bloemige afdronk. Geïnspireerd op de bloeiende weiden en bermen – die belangrijk zijn voor het behouden van de biodiversiteit in ons land – is de 0.3% Organic Blonde Ale gebrouwen met wilde vlierbessen en wilde rozenbottel.

Naast de twee Blonde Ales introduceert Lowlander tevens de Lowlander 0.3% I.P.A., het alcoholarme neefje van de bekroonde Lowlander Indonesian Pale Ale. Gebrouwen met mango, kardemom en sinaasappelschil is het een juicy, fruitig en verfrissende alcoholarme I.P.A. met een subtiel bittertje. Frederik: “Wij geloven dat low & no bieren niet mogen inleveren op smaak en natuurlijk lekker moeten zijn; zonder kunstmatige toevoegingen. Met het succes van onze Indonesian Pale Ale is dit alcoholarm neefje een logische uitbreiding op ons low & no assortiment.”

De drie nieuwe Lowlander bieren zijn vanaf begin maart verkrijgbaar.