Lowlander lanceert als eerste in Nederland: Lowlander Micro Kegs. Een 100% recyclebaar 5L fust, zo groot als een 12-pack, waarmee je zónder extra accessoires zó een verse Lowlander tapt. Verkrijgbaar in White Ale, I.P.A. en Islander Tropical Ale via Lowlanders webshop voor €30 per stuk.

Ketels vol vers gebrouwen, botanische Lowlander bieren stonden klaar om uitgeleverd te worden aan de horeca. Terwijl deze leveringen nu natuurlijk helemaal stil staan, ziet Lowlander juist een flinke groei in hun webshop: consumenten halen het gevoel van de bar graag naar huis. Eén plus één is drie dacht de botanisch brouwer: wat nu als je thuis de mogelijkheid zou hebben om zelf, wanneer jij het wilt, een vers gebrouwen Lowlander te tappen?

Chief Botanical Officer Frederik Kampman: “We zien dat mensen nu – meer dan anders – thuis de gezelligheid en sfeer van hun favoriete bar proberen te creëren. Tegelijkertijd waren wij klaar voor een top lente- en zomerseizoen in de horeca, met ketels vol vers gebrouwen bier. Met deze Micro Kegs bieden we niet alleen de consument iets compleet nieuws en unieks voor thuis; we zorgen er ook voor dat dit bier niet verloren hoeft te gaan”.

De Micro Keg is sterk, onbreekbaar en 100% recyclebaar en wordt (op bestelling) gevuld met naar keuze White Ale, I.P.A. of Islander Summer Ale. Met een houdbaarheid van 4 weken (ongekoeld) is het tevens een perfect product voor slijters en (online) retailers. Frederik: “De Lowlander Micro Keg spat echt van het schap af! Het is het enige thuistap-product met ingebouwde tapkraan en koolzuurpatroon; geen accessoires nodig dus.” Met een jaarlijkse, internationale verkoopgroei van 62% is de Micro Keg een perfecte aanvulling in het retailschap. En: 15% van de kopers koopt vaker dan 1x een Micro Keg.

De Micro Kegs kunnen nu alvast worden besteld via de webshop van Lowlander voor €30 per stuk en worden vanaf week 20 uitgeleverd. Geïnteresseerde slijters en (online) retailers kunnen de Lowlander Micro Kegs vanaf 10 stuks inkopen.