Goed nieuws voor alle bier- en wijnliefhebbers: Lowlander lanceert ‘s werelds allereerste Beersecco (6,8% alc.vol) en vangt hiermee bier en prosecco in één fles. Een sprankelende blendgebrouwen met botanicals. Het resultaat? Verfrissend, droog, met een prominente druivensmaak, kruidige en citrustonen en een luchtige schuimkraag. De perfecte fles voor alle feestelijke dagen – cheers to that!

Lowlander brouwt met kruiden, specerijen en fruit, ofwel botanicals – de smaakmakers in het brede assortiment verfrissend (non-alc) bier. Voor de feestdagen pakt de botanische brouwer extra uit door bier en prosecco te combineren: gebrouwen met de glera-druif – ofwel de proseccodruif – saison-gist, rozemarijn en citrus. Met de Beerseccoword je als wijnliefhebber verleid tot het drinken van bier – en andersom. Overigens is het niet alleen heel lekker, het is ook goed voor de planeet: 1% van elke verkoop gaat naar de herbebossingsprojecten van Trees for All – nóg iets om te vieren, dus!

Hybride brouwproces
Een ding was zeker: het moest de perfecte combinatie van de twee dranken worden, met de juiste (smaak)balans, aldus Rolf van der Sluis, gecertificeerd biersommelier en Supply Chain Manager bij Lowlander. “De grootste uitdaging was het behouden van druiven-aroma’s. Daarom hebben we gekozen voor een hybride brouwtechniek.” Dat betekent dat het bier en de prosecco apart zijn vergist en pas in de lagering (het rust-proces) zijn gemixt, samen met citroenschil en rozemarijn, zonder toegevoegde suikers. Dat brouwproces heeft letterlijk zijn vruchten afgeworpen: Lowlander Beersecco is sparkling (lekker veel bubbels) met een mooi druifaroma van de prosecco, het zoet-bittere van bier en eindigt met kruidige tonen van rozemarijn en citroen achter in de keel. Letterlijk een feest om te drinken.


Pairing
De feestdagen-voorpret kan beginnen en de bier-na-wijn-mythe is van de baan. Vanaf nu drink je gewoon allebei, tegelijkertijd. Lowlander Beersecco is perfect als aperitief op zichzelf of in pairing met een klein hapje waar de bubbel lekker doorheen snijdt; zoals citroen-ricotta bruschetta, parmezaanse kaas-rozemarijn-koekjes of kippenvleugeltjes gemarineerd in citroen en rozemarijn. De perfecte combinatie van fris-, kruidigheid en een tikkie vettigheid. Lowlander Beersecco is verpakt in een feestelijke champagnefles van 75CL, aangekleed door een label met het iconische Lowlander Plimsollmerk – die de watergrens (boven en onder zeeniveau) aanduidt. Lowlander Beersecco is verkrijgbaar via de Lowlander webshop voor €7,99 en bij geselecteerde verkooppunten: HEMA, Hoogvliet, Albert Heijn Jan Linders, Gall & Gall en flitsbezorger Flink.