Lucie Wigboldus volgt Cees-Jan Adema op als directeur van de Nederlandse Brouwers. Lucie Wigboldus vervulde diverse functies in een politieke omgeving, zowel in Brussel als Den Haag. De laatste zes jaar was zij directeur van het partijbureau van de VVD. Lucie gaat met veel enthousiasme voor de sector aan de slag: “De biersector is een veerkrachtige sector die goed is voor de Nederlandse economie. De sector neemt haar verantwoordelijkheid op onder andere gezondheid en duurzaamheid. De brouwers zorgen ervoor dat we op een verantwoorde manier kunnen genieten van heerlijke diverse bieren.”

Onder haar leiding bij de VVD werden de vereniging en de campagnes gemoderniseerd. Ze heeft een master van de Wageningen Universiteit en van de Universiteit Leiden. Ze vindt het een fantastische uitdaging om zich in te zetten voor deze prachtige sector. Voorzitter Stijn Deelen is enthousiast over de komst van Lucie: “Met Lucie halen we een verenigingsprofessional met veel kennis van de politiek in huis. Ook heeft Lucie een frisse blik en kennis van nieuwe media en moderne campagnestrategieën. Ik kijk er naar uit om samen met haar aan de slag te gaan voor de Nederlandse Brouwers.”

Cees-Jan Adema is negen jaar directeur van Nederlandse Brouwers geweest. Hij heeft aangegeven per 1 januari 2020 als zelfstandig adviseur een nieuwe stap in zijn loopbaan te willen zetten. Onder zijn leiding heeft het bureau de belangen van de sector effectief behartigd met steeds meer aandacht voor lokaal, speciaal en alcoholvrij bier. Zo heeft hij onder andere een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de Week van het Nederlands Bier. Ook hebben de brouwers onder zijn leiding het Nationaal Preventieakkoord ondertekend, wat heeft geresulteerd in heldere commitments en nieuwe projecten met diverse externe partijen om schadelijk alcoholgebruik tegen te gaan.