Om haar verhuizing naar Ede te vieren in tijden van corona, lanceert start-up MaGie Creations Brewnie. Brewnie is een brownie gemaakt met gered biergraan (bostel), de grootste reststroom van de bierbrouwer. Brewnie is een lekker en duurzaam Valentijnscadeau dat geheel corona-proof door de brievenbus wordt bezorgd. In Ede en Wageningen zelfs gratis op Valentijnszondag, door het team van MaGie Creations. 

MaGie Creations houdt zich bezig met circulair ondernemen en vestigt zich vanaf 1 februari in Roots Innovation Hub in het World Food Center in Ede. Biergraan of ook wel bostel genoemd, is de grootste reststroom van bierbrouwers en wordt in Nederland vrijwel alleen gebruikt om melkkoeien te voeren of brood mee te bakken. MaGie Creations concludeerde na onderzoek dat het product heel voedzaam is door het hoge gehalte aan eiwitten en vezels. Ze heeft een proces ontwikkeld om het op te waarderen tot ingrediënt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Madeleine Gielens, oprichter van MaGie Creations: “Biergraan is echt een ondergewaardeerd product, waarvan 560 kton per jaar suboptimaal ingezet wordt. Dat vind ik zonde en niet meer kunnen, in een tijd waarin we verspilling tegen moeten gaan. De Brewnie is het perfecte voorbeeld van lekker en duurzaam. Dát is waar we ons voor inzetten. Ik ben heel trots dat we met de vestiging in Ede ons werk kunnen uitbreiden.” Bestuurslid Louis de Boer van Roots Innovation Hub: “Wij zijn heel blij met de komst van MaGie Creations naar Roots. Het innovatieve en duurzame product past uitstekend bij waar Roots en World Food Center voor staan: samen naar een gezond en duurzaam voedselsysteem. Met MaGie Creations staat de teller alweer op 25 leuke en innovatieve start-ups die zijn geland op het World Food Center-terrein!”

De Brewniebox bevat 6 Brewnies en kost 11,95 exclusief verzendkosten. Ze zijn te bestellen op www.brewnie.nl