Vanaf half maart gaat Maximus Brouwerij uit Utrecht twee succesvolle bieren, Little Fred Session Blond en Dakhaas Witzen, ook op fles uitbrengen. Daarnaast gaat Maximus haar gehele assortiment van een nieuwe uitstraling voorzien. Met de nieuwe stijl wil Maximus haar uitstraling met meer kleur en behoud van de eigenzinnige stijlelementen meer herkenning geven. Op die manier zijn zowel de brouwerij, de diverse biertypen en hun smaakprofiel voor de bierconsument eenvoudiger herkenbaar.

De invoering van de nieuwe uitstraling zal vanaf medio maart stap-voor-stap zichtbaar worden op flessen, café-tapruiters en andere uitingen. Ewald Visser, directeur Maximus Brouwerij: “We bestaan 8 jaar als brouwerij en vinden het, in een snel veranderend bierlandschap, tijd om onze brouwerij steviger neer te zetten. Daarbij willen we voor onze klanten het visuele onderscheid tussen onze bieren eenvoudiger maken, de stijlen duidelijker benoemen en hen helpen met een korte smaakomschrijving. Wij hebben in de afgelopen periode uitgebreid met bierdrinkers en professionele klanten gesproken en daarop onze vaste designer van Leffe Goldstein gevraagd een nieuwe uitstraling te ontwerpen. Deze moest gebaseerd zijn op de oude stijlelementen, maar duidelijker en met ‘meer kleur op de wangen’. Het is voor sommigen misschien even wennen, maar Maximus wil vooruitstrevend zijn en meer mogelijkheden hebben om onze verhalen te vertellen en onze bieren te laten ontdekken.”

Little Fred & Dakhaas
Een nieuw bier op fles is Little Fred, een Session Blond (3,5%), fris, licht en een beetje hoppig. Het bier staat symbool voor de medewerkers van het Maximus leerwerkbedrijf, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen. Daarnaast komt Dakhaas Witzen (6%) op fles, een lekkere doordrinker die tussen een witbier en een weizen in zit. De naam komt, naast een klassieke Utrechtse ’uitroep’, van de huiskat, daarmee staand voor gezelligheid, speelsheid en eigenwijs. Deze bieren vullen de reeks speciaalbieren aan die zowel op fust als op fles op veel plekken in Nederland in de horeca, retail en slijterij verkrijgbaar zijn.

Over Maximus Brouwerij
Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaalbieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en met gezelligheid samenbrengen en verbinden. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een re-integratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.