Op 10 mei 2020 is het moederdag. Rijksmuseum Muiderslot pakt uit met activiteiten om moeders te verrassen. Speciaal voor deze dag is er de workshop ‘bierbrouwen voor vrouwen’. Ook zijn er rondleidingen over sterke vrouwen uit de geschiedenis van het kasteel. Voor creatievelingen is er een workshop in het Atelier op Zolder.

Bierbrouwen
Bier is allang niet meer een typische mannendrank. Ook het maken ervan is geen mannenberoep meer. In de workshop ‘Bierbrouwen voor vrouwen’ krijgen deelnemers inzicht in het proces van bier maken. Ook horen zij waarom er al eeuwen lang bier wordt gedronken, of het Muiderslot een eigen bierbrouwerij had en welke ingrediënten de smaak van bier beïnvloeden. In verband met een beperkt aantal plaatsen, is vooraf aanmelden voor deze workshop verplicht. Dat kan vanaf half april via muiderslot.nl

Sterke vrouwen van het Muiderslot
Op Moederdag wordt tijdens de rondleiding Sterke Vrouwen stilgestaan bij de rol en invloed van vrouwen in de geschiedenis van het Muiderslot. Wie waren zij, welke machtsmiddelen hadden zij en waarin lijkt de middeleeuwse vrouw nog op de vrouw van vandaag? Aan de hand van thema’s als huwelijk, status, rolmodellen en sociale netwerken worden bezoekers aan het denken gezet.

Creatieve workshop
In het Atelier op Zolder is er op 10 mei 2020 een creatieve workshop. Kom langs en maak je eigen bloemen. Doe eerst inspiratie op in het kasteel bij de presentatie ‘Flower Power’ en ga daarna aan de slag in het Atelier op Zolder. Voor deze gratis workshop hoef je niet te reserveren. Loop gewoon binnen tussen 12 en 15 uur. Knutselmateriaal en voorbeelden zijn aanwezig. Leuk en ontspannend voor jong en oud!

Openingstijden en praktische informatie
Op 10 mei 2020 is het Muiderslot geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor de workshop bierbrouwen en de Sterke Vrouwen rondleiding kan vanaf half april via www.muiderslot.nl.