Met de aanvang van de meteorologische herfst komt de start van het drukke bockbierseizoen weer dichterbij. De Osse Muifelbrouwerij lanceert nu – naast hun prijswinnende herfstbock D’n Ossebock – een gloednieuw Nederlands bockbier: Bockski. Dit is het allereerste whisky-bockbier dat ooit in Nederland is gebrouwen. Het is een uniek whisky-bockbier waarbij net als de Muifel Beerskey gebruik is gemaakt van turf-gerookte (peated) whiskymout tijdens het brouwproces.

De subtiele turfrook smaak geeft een heerlijke whiskybeleving. Het bier heeft een prachtige amber (whisky-achtige) kleur. Met zijn 10,6% alcohol is het een bijzonder degustatiebier waarvan in gepaste rust genoten dient te worden. Voor de Osse Muifelbrouwerij kan de herfst beginnen.

Bockski technische specificaties
Alc. Vol.                       10,6%
Stamwortgehalte       22 °Plato
Kleur:                           31 EBC
Bitterheid:                  40 IBU
Grondstoffen:            Water, pilsner mout, Cara120 mout, highly peated whisky mout, Northern Brewer hop, bovengist.
Allergenen                  Gluten
Afvulling                     33 cl fles, 75 cl fles (heel beperkt), 20 L fust (alleen op voorintekening)

Zie voor meer info:
http://www.muifelbrouwerij.nl
https://www.facebook.com/martin.ostendorf.7
https://www.facebook.com/Muifelbrouwerij-201065383289943