Oproer Brouwerij uit Utrecht heeft twee nieuwe bieren gelanceerd: Nachtwerk 2 en Kriek 2020. Nachtwerk 2 is een vegan pastry stout (zonder gebruik van lactose) met prachtige tonen van cacao en vanille. In de serie RUIG-bieren is de RUIG Kriek 2020 een nieuw bier. De mooie diep rode kleur, de geur van houten vaten en de smaak van de zure krieken zijn enkele kenmerken van dit complexe bier.

Nachtwerk 2

Deze donkere dagen vragen om een donker bier. Na het succes van de eerste samenwerking tussen Oproer Brouwerij en Brouwerij Eleven, hebben ze besloten de Nachtwerk nog eens te brouwen. Deze vegan pastry stout is uniek in zijn soort, omdat er geen lactose is gebruikt in het brouwproces. In dit bier zorgt een zogeheten double mash voor het dikke mondgevoel. Het zorgde de eerste keer echter ook voor een zeer lange brouwdag. Gelukkig hebben de brouwers de double mash nu een stuk beter onder de knie en konden ze wat eerder nagenieten van een zware, maar ontzettend toffe brouwdag. Ondertussen zit deze prachtige stout al enige tijd in de tank en is hij bij de tussentijdse controle meer dan goedgekeurd. De cacao en vanille zijn heel mooi in balans en zelfs de dikke schuimkraag werd gretig naar binnen gelepeld.

Kriek 2020

Nu het einde van 2020 nadert, brengt Oproer Brouwerij op de valreep nog een nieuwe editie van de RUIG Kriek uit. De vorige editie heeft een gouden medaille gewonnen bij de Dutch Beer Challenge in de categorie sour/brett en deze editie is minstens net zo lekker. De mooie diep rode kleur, de geur van houten vaten en de smaak van de zure krieken zijn enkele kenmerken van dit complexe bier. Dit zeer exclusieve bier wordt half december verwacht en wordt wederom in kleine oplage uitgebracht.