Op 3 september startte Nathalie Poissonnier als directeur van de Belgische Brouwers. Zij zal de belangen van de groeiende groep van Belgische brouwerijen behartigen in nauwe dialoog met stakeholders als de overheid, de media, horeca, belangengroepen en het grote publiek. Het is de eerste maal dat een vrouw aan het hoofd komt van één van de oudste beroepsverenigingen van België. Poissonnier is de opvolger van Sven Gatz, die al een tijdje minister is in België.

Nathalie heeft een opleiding genoten in Marketing in Leuven en Brussel. Sinds 2004 werkte zij voor verschillende federaties en beroepsverenigingen: Essenscia (chemie), bio.be (biotechnologie), BDMA (direct marketing) en Sigma (materiaal openbare werken). Deze ervaring zal goed van pas komen bij de brouwersfederatie, die er een jarenlange traditie op nahoudt van constructief overleg en dialoog met haar politieke, economische en maatschappelijke partners en organisaties. Nathalie Poissonnier: “De biersector is voor mij een fantastische uitdaging. Ik ben steeds gepassioneerd geweest door bier en ben dan ook fier mij te mogen inzetten voor de Belgische biercultuur, die wereldwijd door Unesco erkend is als immaterieel erfgoed. Ik kijk er naar uit om samen te werken met alle leden van de Belgische Brouwers in de continuïteit van wat mijn voorgangers verwezenlijkt hebben.” Jean-Louis Van de Perre, voorzitter van de Belgische Brouwers hierover: ”Nathalie is een dynamisch persoon van dialoog, overleg en consensus, wat voor onze beroepsfederatie doorslaggevende kwaliteiten zijn. Zij koppelt dit aan een ruime managementervaring die ze opdeed bij verschillende beroepsfederaties. Een combinatie die voor ons het ideale profiel betekent voor een nieuwe directeur.” Nathalie Poissonnier neemt op 3 september 2018 haar nieuwe functie op en kan hiervoor rekenen op een team van professionele medewerkers. Zij rapporteert aan de Raad van Bestuur van de Belgische Brouwers die voorgezeten wordt door Jean-Louis Van de Perre, wiens mandaat zopas verlengd werd voor 4 jaar.

Biografie Nathalie Poissonnier

Nathalie Poissonnier is geboren op 5 juli 1969 in Ukkel.  Zij woont in Houthalen en is gehuwd. Na haar studies aan het H. Hartcollege in Tervuren, behaalde Nathalie een Bachelor in Marketing aan Groep T en volgde een bijkomende opleiding strategische marketing aan ICHEC. Zij startte haar loopbaan in marketing, maar is sinds 2004 actief in de federatiewereld. Daar begon ze binnen essenscia als Secretaris-Generaal bij LAB. Vervolgens nam ze ook een aantal van de activiteiten van Bio.be voor haar rekening. Na een korte tussenstop bij BDMA (direct marketing) om de Bel-me-niet-meer-lijst op te starten, maakte ze de overstap naar Sigma (materiaal openbare werken) om daar eveneens de functie van Secretaris-Generaal op haar te nemen. Door haar lange ervaring binnen verschillende federaties, is ze zeer goed bekend met de beslissingsprocedures en lobbyactiviteiten die belangrijk kunnen zijn voor de promotie en ontwikkeling van de biersector. Nathalie is perfect drietalig. Haar hobby’s zijn reizen en sporten.