In de Grote Kerk in Den Haag is donderdag 24 mei met het Nederlands Bierproeffestival de 7e editie van de Week van het Nederlandse Bier van start gegaan. Kersverse nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch sloeg het eerste vat aan in het bijzijn van onder andere Henri Reuchlin (voorzitter van Stichting Week van het Nederlandse Bier). Tijdens de opening werd tevens de Mitra Award voor het ‘Beste Bier van Nederland 2018’ uitgereikt, onderdeel van de Dutch Beer Challenge. Ook werd er een bierapp gelanceerd genaamd de ‘Bier Butler app’. Vanaf vandaag kunnen bierliefhebbers advies vragen over de beste bier- en foodcombinatie.

De Week van het Nederlandse Bier duurt nog tot en met 3 juni. Door heel Nederland worden zo’n 100 bieractiviteiten georganiseerd om de consument de veelzijdigheid van Nederlands bier te laten ervaren. De Nederlandse Brouwerijdagen van 1 tot en met 3 juni sluiten ‘De Week’ af. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek. Meer informatie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.  Tijdens de Week kan men in heel Nederland de veelzijdigheid van Nederlands bier ontdekken tijdens o.a. workshops, festivals, proeverijen, bierwandelingen, rondleidingen in brouwerijen en bierdiners. Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier, benadrukt de groeiende veelzijdigheid van het Nederlandse bierlandschap; “De Week laat zien dat Nederland een echt bierland is. We zijn de grootste bier exporteur van Europa. En bijna iedere plaats in Nederland heeft inmiddels zijn eigen brouwerij. Er dus meer dan genoeg te proeven en te ontdekken,” aldus Henri Reuchlin. 

De Week van het Nederlandse Bier

Op het Nederlands Bierproeffestival staan dit weekend ruim 43 Nederlandse brouwers met zo’n 250 soorten verschillende bieren, meerdere foodtrucks en zijn er meerdere masterclasses te volgen. De Week van het Nederlandse Bier duurt nog tot en met 3 juni. Door heel Nederland worden zo’n 100 bieractiviteiten georganiseerd om de consument de veelzijdigheid van Nederlands bier te laten ervaren. De Nederlandse Brouwerijdagen van 1 t/m 3 juni sluiten ‘De Week’ af. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek. Meer informatie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl