Next Glass, een toonaangevende wereldwijde aanbieder van software en diensten voor de alcoholische drankenindustrie, kondigde de lancering van de Untappd Shop in Nederland aan, in samenwerking met Dare to Drink Different (onderdeel van Royal Swinkels). De Untappd Shop, een onafhankelijk platform waarmee consumenten via de Untappd-app bier kunnen bestellen en laten bezorgen, werd in september 2023 in enkele Amerikaanse staten geïntroduceerd. Met de lancering kunnen klanten in Nederland nu bier van vooraanstaande brouwerijen wereldwijd, waaronder uit de Verenigde Staten, thuis laten bezorgen. 

De Untappd Shop biedt samengestelde boxen, bundels met geselecteerde brouwerijen en losse bieren van een breed scala aan brouwerijen. Ter ere van de lancering is nu de Untappd Limited Edition Launch Box beschikbaar: een Best of the U.S. beer box met 18 top beoordeelde bieren van Amerikaanse brouwerijen die nog nooit eerder in Europa verkrijgbaar waren, waaronder Other Half, Equilibrium, Finback en Parish. Deze limited edition box is de eerste in een reeks van samengestelde bierboxen die de Untappd Shop zal aanbieden, met speciale bieren van over de hele wereld. Gebruikers van de Untappd app kunnen ook gepersonaliseerde bierboxen samenstellen op basis van eerdere beoordelingen uit hun Untappd check-ins. 

Dare to Drink Different (DtDD), als onderdeel van Royal Swinkels, is ontstaan met als doel verschillende smaken en stijlen te verenigen, en zo bierliefhebbers mee te nemen op avontuur door de diverse bierwereld. DtDD is de ideale inkoop- en uitvoeringspartner voor de Untappd Shop vanwege het vermogen om brouwers buiten het eigen portfolio te ondersteunen en hun reputatie als leider in innovatie binnen alcohol en eCommerce. Ook komt deze partner tegemoet aan het doel om de Untappd Shop verder uit te breiden buiten Nederland naar andere Europese landen, zodat wereldwijde logistieke capaciteiten en bereik mogelijk zijn. 

“Ons team is ontzettend enthousiast over de lancering van de Untappd Shop voor Nederlandse consumenten. We werken al meer dan vijf jaar succesvol samen met het DtDD-team van Royal Swinkels aan diverse software-, inzichten- en marketinginitiatieven en zijn verheugd om samen de Untappd Shop tot leven te brengen voor Europese consumenten, te beginnen in Nederland”, zei Trace Smith, CEO van Next Glass. “De open platformbenadering van DtDD, samen met hun ervaring en infrastructuur in eCommerce, maakt hen de perfecte partner voor onze Europese B2C eCommerce-uitbreiding. Het innovatieve team van DtDD begrijpt de voortdurende verschuivingen in consumentengedrag, waarbij steeds meer bierdrinkers geïnteresseerd zijn in het ontdekken van nieuwe opties via eCommerce-kanalen zoals de Untappd Shop.” Terwijl DDtD zijn eigen platform met zijn eigen productportfolio onderhoudt, zal de Untappd Shop een eigen aangepast aanbod bevatten dat voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe merken.

“In lijn met de filosofie van Dare to Drink Different willen we bierliefhebbers helpen meer smaken te ontdekken en toegang te krijgen tot bieren die ze normaal gesproken niet zouden kiezen of kunnen proberen. Untappd is het ideale platform waar al deze ervaringen worden gedeeld, en we zijn trots om nu samen te werken om het bierlandschap voor bierfans nog verder te verbreden,” licht Romke Swinkels, managing director Nederlandse markt, toe. “We waarderen het vertrouwen dat Untappd in ons heeft gesteld en kijken ernaar uit om de meest uitzonderlijke bieren aan de community te leveren!” 

Tom Maneschijn, VP, Europa bij Next Glass, geeft aan: “Nederland is het op één na actiefste land op Untappd, dus het is passend dat we onze Europese uitbreiding hier beginnen met de Untappd Shop. We kijken ernaar uit om een geweldige selectie van de allerbeste Amerikaanse en Europese bieren aan Nederlandse consumenten aan te bieden.” 

Over de Untappd Shop 
De Untappd Shop stelt Untappd app-gebruikers in staat om bieren van over de hele wereld te zoeken, ontdekken en te kopen voor levering aan de voordeur. De Untappd Shop werd in oktober 2023 in enkele Amerikaanse staten gelanceerd en is nu beschikbaar in Nederland, met als doel om in 2024 extra Amerikaanse staten en Europese landen toe te voegen. De Untappd Shop wordt ondersteund door partners die zich inzetten voor het bieden van een onafhankelijk en open platform voor brouwerijen om hun producten aan te bieden aan consumenten op ’s werelds grootste digitale platform voor bierliefhebbers, Untappd. 

Over Next Glass 
Next Glass is opgericht in 2013 en biedt software en diensten die producenten, retailers en consumenten in de alcoholische drankenindustrie met elkaar verbinden. Het bedrijf biedt een verscheidenheid aan toonaangevende software- en contentplatforms aan consumenten, retailers en producenten, waaronder: 

Consumenten: Untappd, BeerAdvocate, Hop Culture  
Retailers: Untappd for Business  
Brouwers: Ollie (brouwerijbeheerplatform) 

Voor meer informatie, bezoek: www.NextGlass.co 

Over Royal Swinkels 
Royal Swinkels is een onafhankelijke familiebrouwer en –mouter met een rijke traditie van ruim 300 jaar in bierbrouwen. Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die bestaat uit 8 brouwerij- en 2 mouterijlocaties. Dit zorgt voor aanwezigheid in een breed speelveld binnen diverse domeinen, waaronder bier, softdrinks, craft soda, energy drinks, mout, moutextract en vastgoed. Royal Swinkels is actief in 150 landen met een portfolio dat meer dan 300 dranken bevat. Wereldwijd werken circa 2.000 medewerkers bij Royal Swinkels aan de ambitie om voortdurend slimmer en duurzamer te ondernemen.   

Www.royalswinkels.com