Bier en cocktail? Een opkomend fenomeen dat steeds vaker op cocktailkaarten verschijnt. Niet vreemd, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit inspireerde Brouwerij De Halve Maan om met hun witbier ‘Blanche de Bruges’ te gaan experimenteren. Hiervoor gingen zij op zoek naar de experts in de Belgische cocktailmarkt. Uiteindelijk selecteerden ze vijf premium cocktailbars, die deze uitdaging met plezier aangingen. Zij vonden de perfecte mix tussen het witbier en cocktails. Deze samenwerking werd in een limited edition cocktailbox gegoten.

Het was essentieel dat de pure smaak van het witbier zo goed mogelijk behouden bleef in een cocktail. Met de limited edition cocktailbox gegoten kan iedereen de wondere wereld van biercocktails ontdekken. In de cocktailbox vind je heel wat gadgets, enkele flesjes van het witbier, een nieuw Blanche de Bruges (cocktail) glas en een hardcover cocktailgids met alle gecreëerde cocktails. De uitgave van de cocktailgids is bedoeld om liefhebbers te informeren en te inspireren over de oneindige mogelijkheden die het witbier biedt.

Blanche de Bruges wordt bij Brouwerij De Halve Maan gebrouwen volgens het unieke familierecept. In de brouwerij wordt al vijf eeuwen onafgebroken bier gebrouwen. Sedert 1856 is de brouwerij in handen van de brouwersfamilies Maes – Vanneste, die al generaties lang de roerstok doorgeven. Vandaag is Xavier Vanneste de laatste brouwer in de familie om deze traditie verder te zetten. Het wapenschild van de Vanneste familie schittert dan ook nog steeds op het Blanche de Bruges flesje. Deze staat voor de eeuwenoude Brugse familietraditie. Blanche de Bruges wordt in België traditioneel vooral in de horeca verkocht, maar vanaf dit jaar worden ook de eerste stappen in retail gezet via een samenwerking met Carrefour. In het buitenland werd het typische bier intussen succesvol gelanceerd in meerdere exportmarkten.

Blanche de Bruges heeft een dubbele naam en is ook wel gekend als ‘Brugs Tarwebier’. Het bier onderscheidt zich van andere witbieren door het gebruik van ruwe, ongemoute tarwe en 100% Belgische Magnum hop. Dit geeft het bier een extra fris karakter en een subtiele bitterheid. Door de hergisting op fles krijgt het bier ook een extra volmondige smaak en een aangename prikkeling.

De brouwerij is ook gekend voor de merken Brugse Zot en Straffe Hendrik en won voor haar bieren al verschillende internationale prijzen. In 2016 installeerde de brouwerij als eerste in de wereld een unieke bierpijpleiding van 3,2 kilometer lang. Door deze ondergrondse leiding stroomt ook Blanche de Bruges vanuit de brouwzaal in het centrum van Brugge naar de bottelarij net buiten de stad. Ondertussen is de brouwerij een toeristische trekpleister geworden. Jaarlijks bezoeken duizenden bierliefhebbers deze brouwerij in het hartje van Brugge. Daar ontdekken ze er de geheimen van hop en mout.