Wat gebeurt er als Lagunitas een groep Franse gastbrouwers uitnodigt in Petaluma (Californië) en hen de sleutel van de brouwerij geeft? Het antwoord proef je in een nieuwe editie van de Lagunitas ‘Fusion’ serie: Lagunitas Petaluma Fuzz, een Brut Rosé IPA. Dit unieke bier is nu exclusief online verkrijgbaar op Beerwulf.com. Het beste van de westkust van de Verenigde Staten met een Franse twist: Petaluma Fuzz is een IPA gebrouwen met Petite Syrah druiven, voor een fruitige smaak, een fijne fuzz en een roze tint. Vervolgens is het bier gedryhopped met een grote hoeveelheid Cashmere, Azacca, Citra, Chinook, Sabro en het experimentele HBC 344 hop voor een bittere, maar droge bite. 

De Franse gastbrouwers lieten zich inspireren door de Californische omgeving en de lokale gastvrijheid en een paar tips van Lagunitas Brewmaster Jeremy Marshall. Ze mochten de mout en hop zelf uitkiezen, werden betrokken bij het brouwen van het bier en hadden inspraak in de naam en het ontwerp van het label van het bier. Het resultaat is een fruitige, houtachtige en lichtroze Brut IPA. Het label is ontworpen door de Franse illustrator Rémy Mattei, samen met Lagunitas’ eigen labelontwerper Ryan Tamborski. Benieuwd? Petaluma Fuzz is nu te bestellen op Beerwulf.com, zolang de voorraad strekt.

Over Beerwulf 

Op online bierwinkel Beerwulf.com vind je meer dan 900 bieren van meer dan 150 craft brouwers uit meer dan 20 landen. En door de uitgebreide beschrijvingen, bieradvies en de achtergrondverhalen over de brouwers en de bieren, is kiezen nog nooit zo leuk geweest. Beerwulf.com levert deze speciale bieren binnen 24 uur bij jou thuis. Met een paar klikken stel je een doos met je eigen favoriete bieren samen, kies je een van onze voorgeselecteerde pakketten en bestel je de thuistap The SUB. Een ideale, makkelijke manier om jezelf en je omgeving nieuwe smaken te laten ontdekken en hier met net zoveel passie van te genieten als waarmee ze gemaakt zijn. Beerwulf.com is sinds 2017 online en won dit jaar de prijs voor Beste Starter bij de Shopping Awards.

Over Lagunitas 

Tony Magee begon in 1993 met bierbrouwen op een gasfornuis in het noorden van Californië. Lagunitas Brewing Company was geboren. Bij Lagunitas hebben ze hun blik op de toekomst: van het bierbrouwen tot aan het verpakken, van uitbreiding van de Petaluma brouwerij tot aan het bouwen van een tweede brouwerij in Chicago. Binnenkort opent de Taproom in Azusa (Californië) om hun flagship IPA ook aan de overkant van het water te brengen en hebben ze de wens om een bier op de maan te brouwen. Waar je ook gaat, beer speaks and people mumble, is Lagunitas’ motto. Voor meer informatie, ga naar www.lagunitas.com.