Bavaria breidt haar uitgebreide aanbod van alcoholvrije bieren opnieuw uit. Met Bavaria 0.0% IPA introduceert de Brabantse bierbrouwer een smaakvol 0.0% bier met een fris en hoppig karakter. Het nieuwe alcoholvrije bier is namelijk gebrouwen met vier unieke hopsoorten – die zorgen voor een subtiele bittere smaak – en aroma’s waarin tropisch fruit en citrus goed herkenbaar zijn. Uit consumententests blijkt dat acht op de tien personen de smaak van alcohol niet missen in Bavaria 0.0% IPA.

Bavaria 0.0% IPA viel goed in de smaak bij bierliefhebbers toen Bavaria haar nieuwste alcoholvrije bier op het Speciaalbier Festival Leiden blind liet proeven. Deze bierliefhebbers waren totaal verrast toen ze hoorden dat het bier alcoholvrij was. Daarnaast nam een onafhankelijk consumentenpanel (hettestpanel.nl) van bijna 200 consumenten ook de proef op de som door het bier thuis te proeven. Hieruit blijkt dat acht op de tien personen de smaak van alcohol niet missen in Bavaria 0.0% IPA.

Bavaria is een pionier op het gebied van alcoholvrij bier en heeft een breed assortiment 0.0% bieren. Met Bavaria 0.0% IPA voegt de Brabantse bierbrouwer opnieuw een innovatie aan dit ruime aanbod toe. “Alcoholvrij is één van de snelst groeiende biercategorieën. Het is voor ons de aanleiding om ons uitgebreide assortiment alcoholvrij bier opnieuw uit te breiden met 0.0% IPA. Het sleutelwoord bij dit nieuwe alcoholvrije bier is hop. De vier unieke hopsoorten die in Bavaria 0.0% IPA zitten, zorgen niet alleen voor de geur van tropische vruchten, maar ook voor het bittertje in de smaak”, vertelt Florent Renders, Marketing Manager Bavaria bij Swinkels Family Brewers. “Bavaria biedt de consument sinds jaar en dag een ruime keuze alcoholvrij bier, met dezelfde volle smaak als onze alcoholhoudende varianten. Dat is iets waar we trots op zijn. We blijven innoveren om de consument voortdurend te verrassen.” Bavaria 0.0% IPA is vanaf nu als fles in een sixpack verkrijgbaar in de supermarkt, voor een consumentenadviesprijs van 4,49 euro en is verkrijgbaar in de horeca.