Ook met Kerst en Oud & Nieuw zullen we vooral thuis moeten blijven volgens de coronaregels. Dat geeft echter ook de mogelijkheid om leuke en spannende spellen te spelen om deze grijze tijd te doorbreken. Daarom komt spelmaker Unlock the Bottle op 14 december met een geheel nieuwe escapegame voor thuis met als titel ‘Het Bier Mysterie’. In dit spel voor 2-4 personen ga je als (hulp)archeoloog het mysterie oplossen via een aantal hersenkrakers in combinatie met een bierproeverij. De speciale thuisbeleving is ontwikkeld samen met Maximus Brouwerij uit Utrecht.

Marvin Chin, Chief Gaming Officer van Unlock the Bottle: “Na ons eerdere succes met de eerste wijn-escapegame van Nederland kwamen er veel vragen naar een bier-escapegame. We hebben de uitdaging opgepakt en nu een geheel nieuwe bier-game uitontwikkeld. Unlock the Bottle’s ‘Bier Mysterie’ belooft daarmee een net zo gevarieerd en uitdagend spel te worden als ‘De Verloren Wijn’. Het spel bevat alle ingrediënten voor een geslaagde avond in je eigen corona-proof omgeving.”

Het Bier Mysterie

Het nieuwe spel draait om het grote ‘Bier Mysterie’: een archeologisch onderzoek naar de vraag waarom Romeinen vroeger bier dronken in plaats van wijn. Aan de hand van een opgegraven pakket zullen spelers de hoofdarcheoloog moeten helpen om dit geheim te ontrafelen. Naast het oplossen van diverse puzzels hebben spelers al hun zintuigen nodig: er zullen maar liefst vier verschillende bieren van Brouwerij Maximus geproefd moeten worden om het mysterie op te lossen. En pas als dit lukt kan het bijzondere vijfde bier ontgrendeld worden. De pre-order voor deze escape-game is inmiddels gestart en met veel enthousiasme ontvangen. Het spel is te bestellen via www.unlockthebottle.nl en kost € 64,95 (inclusief vijf bieren). Met het oog op de drukte bij bezorging wordt aangeraden tijdig te bestellen om het nog voor de feestdagen in huis te hebben. Om naast het spel ook lekker te kunnen borrelen kunnen ook aanvullend bieren besteld worden.

Over Unlock the Bottle
Unlock the Bottle is een initiatief van drie Utrechtse ondernemers (Mariska, Marvin en Maarten), die hun twee grootste liefhebberijen – het spelen van spellen en het proeven & genieten van dranken met hun bedrijf laten samenkomen. Op 1 oktober jl. lanceerden ze met ‘De Verloren Wijn’ de eerste wijn-escapegame van Nederland die zeer positief werd ontvangen. Met het ‘Bier Mysterie’ brengen ze hun tweede game uit in een reeks waarin het proeven en ontdekken van dranken integraal onderdeel is van de escapegame.