Gulpener Bierbrouwerij heeft al haar speciaalbieren voorzien van een nieuwe uitstraling. De nieuwe etiketten zijn opgefrist met heldere kleuren, eigenzinnige illustraties en een gouden stempel om het gebruik van lokale grondstoffen te benadrukken. Naar verwachting is deze nieuwe uitstraling medio augustus in het winkelschap te vinden. 

Kenmerkend is de vorm van het buik etiket, geïnspireerd op het familiewapen van de familie Rutten. Ook heeft ieder speciaalbier zijn eigen, vrijzinnige illustratie gekregen. Zo is de Pilsner herkenbaar door de ooievaar uit het familiewapen, vindt de bok zijn eigen weg op de verschillende bockbieren en is ook de korenwolf weer terug te vinden op het etiket in een zomers jasje.  

Ook alle sixpack-verpakkingen zijn voorzien van een nieuw design. Aan de binnenzijde van het etiket is het duurzame verhaal van de brouwerij toegevoegd, zo kun je zonder een bezoek aan de brouwerij te brengen toch een kleine rondleiding krijgen.   

Retourfles

Gulpener blijft de traditionele bruine 30 cl bierfles gebruiken. Veel brouwerijen hebben inmiddels een eigen fles. Gulpener kiest hier bewust niet voor. De bruine retourfles is veel duurzamer in gebruik en dat is voor Gulpener doorslaggevend om niet voor een eigen fles te kiezen.  

De Vrije Brouwer

Al acht generaties brouwt Gulpener in de Zuid-Limburgse heuvels de meest smakelijke, uitgesproken en eerlijke speciaalbieren. Dit doen ze met gerst, hop en water uit eigen regio. Onafhankelijk en vrij om de keuzes te maken die goed zijn voor hun bieren en omgeving. Gulpener, Vrije Brouwer sinds 1825.