Begin augustus werden zo’n 20 ton krieken afgeleverd bij Brouwerij Belle-Vue, rechtstreeks van de boomgaard. Naar de eeuwenoude Belgische traditie worden de krieken onmiddellijk gemengd met jong lambiekbier en toegevoegd aan houten vaten. Hierdoor komt een spontante fermentatie op gang, waarna het bier nog verder gerijpt wordt. Dit duurt nog minstens 6 maanden. Zo ontstaat de typische donkerrode kleur en het unieke aroma van het geliefde Belle-Vue kriekbier.

Schaarbeekse krieken
Van de 20 ton krieken bestaat het overgrote deel uit Gorsem- en Kelleris-krieken. Van deze lading zijn er ook drie ton exclusieve Schaarbeekse krieken, de absolute top van de krieken. Schaarbeekse krieken is de variëteit bij uitstek voor het brouwen van Kriek en Oude Kriek. De krieken zijn relatief klein, met weinig vruchtvlees maar bevatten zeer veel smaak en geven een dieprode kleur aan het bier, dat zijn roots in hartje Brussel heeft. De Schaarbeekse krieken zullen specifiek gebruikt worden om een nieuwe lading van de traditionele Sélection Lambic Kriek te brouwen. Sélection Lambic Kriek is een zuur bier dat wordt samengesteld uit verschillende jaargangen Belle-Vue Kriek. Dankzij de jarenlange rijping op eikenhouten foeders komt de heerlijke balans tot stand tussen subtiele fruitigheid van de Kriek en de kruidigheid van Lambiek.

Populariteit
Met zijn unieke fris-zure smaak is Kriek Belle-Vue de nummer één van de kriekbieren op de Belgische markt. Deze zijn populair dankzij het succes van zure en bittere smaken.