Koken met bier verovert de Nederlandse keukens. 24Kitchen-chefkok Hugo Kennis, o.a. bekend van het tv-programma Worsten van Babel, presenteert daarom samen met internationaal biersommelier Fiona de Lange de beste bier/food recepten in het nieuwe Leffe Kookboek. Koken met bier is een trend die in het kookboek een praktische onderbouwing krijgt en inspiratie biedt voor deze winter.

Kennis bundelde een aantal van zijn favoriete bierrecepten en De Lange zocht daar de best aansluitende bieren bij. “De combinatie van bier in of samen met bepaalde vlees- of vegetarische gerechten zorgt ervoor dat smaken elkaar versterken. De ene biersoort smaakt bij de borrelhap net beter dan de andere en in het kookboek zie je welk soort bier het beste waarbij past. Bij stoofgerechten voegt bier al tijdens de bereiding bij aan een echte smaakexplosie.”

Van stoofgerecht tot bitterbal

Bier is niet alleen een perfecte begeleider naast het eten, maar óók een smakelijk ingrediënt in het eten. In het kookboek laat Hugo zien hoe veelzijdig bier/food combinaties kunnen zijn. Van visstoof tot bitterbal. Bij een juiste bier- & foodcombinatie smaakt het bier goed en is het niet overheersend ten opzichte van het gerecht. Ook blijft de smaak van het gerecht goed overeind. In het boek deelt Hugo ook het stoofvlees-familierecept van zijn opa die in het oorspronkelijke recept al met Leffe Bruin kookte. Het kookboek is sinds 12 november gratis bij een sixpack Leffe verkrijgbaar op hopt.nl en in geselecteerde winkels.