Scheldebrouwerij steekt dit voorjaar al haar speciaalbieren in een volledig nieuwe jasje. De Belgische brouwerij gooit het visuele roer stoutmoedig om en stapt over naar een compleet nieuwe lijn met een heldere lay-out, duidelijke communicatie en prikkelende vormgeving. Wat je ziet is wat je proeft, wordt het devies. Geheel in lijn met hun brouwfilosofie: Bier in Balans.

Bier in balans is de beloning voor passie, toewijding en hard werken. Ieder brouwsel opnieuw. Wikken en wegen tot de perfecte balans in bierbeleving gevonden is. Dit is de overtuiging waar Scheldebrouwerij al bijna 30 jaar voor staat. Het resultaat? Een robuuste line-up van bieren met een sterk en uniek karakter. Vanaf dit voorjaar ook zichtbaar aan de buitenkant van de fles waar kleurrijke illustraties het uitgesproken profiel van ieder bier zullen ondersteunen. Scheldebrouwerij vaart gelijke koers in brouwen, maar gooit het visueel over een frisse boeg.

Zelfde koers, andere boeg
Met de nieuwe uitstraling en visuele vertaling van ieder bier-DNA gunt Scheldebrouwerij de afzonderlijke bieren het podium dat zij verdienen. De bieren verwerven hiermee de zelfstandigheid die past bij hun goede reputaties, meer zichtbaarheid en herkenbaarheid in het schap en de koeling. De eigen waarde en uitstraling worden daarmee dus belangrijker dan de familie, ook al zullen zij naast elkaar zeker nog als leden van één lijn herkend kunnen worden. Met de nieuwe look wil Scheldebrouwerij de oude hiërarchie doorbreken en juist álle bieren meer belichten en vooral zelfstandig laten schitteren. De herpositionering van het assortiment en de brouwerij loopt samen met de grootste investering in het bestaan van Scheldebrouwerij: een gloednieuwe en ‘state of the art’  bottelarij. Naast deze technische upgrade kon een visuele metamorfose niet achterblijven. Een grootse transformatie die al jaren op de verlanglijst van de brouwers stond.

De prijswinnende bieren van Scheldebrouwerij
De bieren van Scheldebrouwerij hebben in de afgelopen 25 jaar al voor een overtuigende prijzenkast gezorgd. Zo won hun vlaggenschip Zeezuiper onlangs nog een bronzen medaille op de zeer prestigieuze World Beer Cup ’22 (VS) en werd in 2020 al verkozen tot ‘Beste Belgische Tripel’ bij de Londense World Beer Awards. Blonde giganten Strandgaper en Lamme Goedzak stonden meerdere malen op verschillende podia en ook Witheer, Oesterstout én de speciale editie van ’n Toeback vielen al in de prijzen. Het vaste assortiment van Scheldebrouwerij bestaat uit acht bieren plus een opvolgende reeks van eenmalige, single hop specials.

Voor de gehele lijn is er nu een spiksplinternieuwe uitstraling, maar de vriendelijke prijzen waar Scheldebrouwerij om bekend staat blijven gelijk, zelfs ten tijde van extreme prijsstijgingen. Ook de vertrouwde, spannende maar toegankelijke smaken blijven gelijk, op Krab na. Dit speciaalbier krijgt als enige een volledige metamorfose en verschijnt vanaf juli als frisbittere India Pale Ale (voorheen American Pale Ale).