Op de Dutch Beer Challenge 2022 – de prestigieuze en enige Nederlandse wedstrijd voor professionele Nederlandse bierbrouwerijen – is het bier Nina’s Black Metal Black DIPA van de Muifelbrouwerij uit Oss in de prijzen gevallen. In de categorie Black IPA won het bier een bronzen medaille.

Muifelbrouwer Martin Ostendorf is super trots: “We hadden niet verwacht dat we met dit technisch lastig te brouwen bier in de prijzen zouden vallen. Het is ook nog eens ons eerste bier dat we op blik hebben afgevuld, dus dit is heel bijzonder voor Muifel.”

Voor de 2022 editie van de Dutch Beer Challenge werden meer dan 500 bieren ingezonden in 24 verschillende biercategorieën. Er werden in totaal 95 medailles uitgereikt, waarvan 23 gouden. De gouden medaillewinnaars dingen mee naar de Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2022.’ De winnaar van deze prestigieuze Nederlandse bieraward zal bekend gemaakt worden tijdens het openingsfestival van de Week van het Nederlandse Bier op 19 mei 2022 in De Grote Kerk in Den Haag.