De inschrijving voor brouwerijen die met hun bieren willen deelnemen aan de Brussels Beer Challenge loopt op 2 oktober a.s. ten einde. De Brussels Beer Challenge is de eerste professionele bierwedstrijd in België, opgericht in 2012 door Becomev, een bedrijf geleid door Luc de Raedemaeker en Thomas Costenoble. In 2022 namen bijna 2.000 bieren uit alle delen van de wereld deel. De editie van 2023 vindt plaats op 29, 30 en 31 oktober a.s. in Turnhout.

Deelnemen aan de Brussels Beer Challenge (BBC) is ook een kans om deel te nemen aan de verschillende promotieactiviteiten voor de wedstrijd. Elk jaar organiseert BBC in een aantal landen nationale prijsuitreikingen en proeverijen waaraan professionals en journalisten deelnemen. BBC zorgt ook voor media-aandacht voor de bekroonde bieren in verschillende internationale media. Dus, grijp je kans!

Top wereldbieren

De Brussels Beer Challenge is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarin gestreden wordt om de titel van het beste bier. Brussels Beer Challenge vormt daarnaast een platform waar internationale brouwers kunnen netwerken en hun product actief kunnen promoten. Bovendien wil de wedstrijd de biercultuur ondersteunen. De wedstrijd heeft als doel de kwaliteit van de bieren die deelnemen aan de wedstrijd objectief te beoordelen en brouwerijen een internationaal promotie-instrument aan te reiken. Voor de eindconsument is een Brussels Beer Challenge-medaille ongetwijfeld een kwaliteitsgarantie.

Beoordeeld door beerjudges

Gedurende drie dagen wordt elk bier van de deelnemende brouwers door een vakkundige jury van 100 internationale bierkenners zorgvuldig gecontroleerd en geproefd. Daarbij worden de bieren onderverdeeld in categorieën zoals origine, typiciteit en stijl. De beste bieren per categorie worden beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille. Deze medaille kunnen de brouwers gebruiken als kwaliteitslabel en marketinginstrument. Brussels Beer Challenge is in die zin een gids voor consumenten die op zoek zijn naar kwalitatieve en lekkere bieren.