Voor de 22ste editie van het festival slaan Omer Vander Ghinste en Gent Jazz de handen in elkaar. Samen bundelen ze 153 jaar aan vakmanschap en traditie. De ene met een scherpe neus voor (inter)nationaal jazztalent en de ander voor karakteristieke smaken en verfijnde aroma’s. De waarden en visie van Omer Vander Ghinste sluiten naadloos aan bij die van Gent Jazz. Beiden streven naar innovatie en authentieke ervaringen voor het publiek. Daarnaast zet de brouwerij zijn schouders onder de wedstrijd ‘Jong Jazztalent Gent’.

Gent Jazz is een broedplaats voor muzikale virtuositeit en creativiteit. Reeds 22 edities maakt het festival zich sterk (inter)nationale kleppers uit de jazzwereld naar Gent te halen, maar ook een vrijhaven te zijn voor experiment en jong jazztalent van eigen bodem. Het festival, dat inzet op de diversiteit van jazz, wil bezoekers de best mogelijke beleving bieden met baanbrekende optredens in een intieme en groene setting, op de historische Bijlokesite. En om die beleving compleet te maken, koos Gent Jazz om de handen in elkaar te slaan met Omer Vander Ghinste. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1892, is Omer Vander Ghinste een symbool van vakmanschap en traditie. De waarden en visie van Omer Vander Ghinste sluiten naadloos aan bij die van Gent Jazz. Beiden streven naar innovatie en authentieke ervaringen voor het publiek. Door de krachten te bundelen, brengen de brouwerij en het festival een harmonieuze fusie van vakmanschap en artistieke expressie tot stand.

Het partnership omvat een gezamenlijke inspanning om bezoekers een buitengewone festivalervaring te bieden, waarbij OMER. Traditional Blond en andere bieren van de brouwerij volgens de regels van de kunst worden geserveerd. Daarnaast zet de brouwerij zijn schouders onder de wedstrijd ‘Jong Jazztalent Gent’. De wedstrijd is uitgegroeid tot dé vaste waarde binnen het podium- en kansencircuit voor nieuw jazztalent. Al sinds 2002 haakt de creatiewedstrijd in op de ongebreidelde en oeverloze creativiteit van de jazzscene. Samen met VI.BE en Sabam for Culture krijgt de laureaat een jaar lang advies en ondersteuning, een podiumplaats op Gent Jazz in 2024 en een financiële duw met 10.000 euro.

“We zijn verheugd om partner te zijn van Gent Jazz”, aldus Omer Jean Vander Ghinste, CEO van Omer Vander Ghinste. “Onze brouwerij heeft altijd gestreefd naar uitmuntendheid in onze bieren, net zoals Gent Jazz streeft naar uitmuntendheid in de muziek die ze presenteren. We kijken er naar uit om de bezoekers van het festival te verwennen.”

“Gent Jazz en Omer vormen de perfecte match”, aldus Pascal Van De Velde, organisator van Gent Jazz. “Bij Gent Jazz staan vakmanschap en passie voor het metier centraal. Waarden die Omer Vander Ghinste eveneens ademt. Wij zijn enthousiast om samen met hen werk te maken van een onvergetelijke festivalbeleving voor de bezoeker tijdens Gent Jazz.”