Mercure Hotels discover ‘Local’. De Mercure Hotels in Nederland en België waren al ‘local’ erg actief met lokale producten zoals bier, maar zij doen nu een stapje verder en gaan mee in de populaire trend van biercocktails. Met bier uit de stad waar het Mercure Hotel is gevestigd wordt een daarop gebaseerde biercocktail op de bierkaart toegevoegd.

In Amsterdam – met meerdere vestigingen – heeft ieder Mercure Hotel zijn eigen bierkeus gemaakt. In Mercure Hotel Amsterdam City wordt met IJwit een Campbierie gecreëerd. Op biercocktailsafari bezocht Bier! magazine ook Tilburg. Daar serveren zij een White Monk gebaseerd op de La Trappe Witte Trappist. Tot slot togen de geïnteresseerden naar Blankenberge. De door hen samengestelde Kriojito is gebaseerd op een Kriek Belle-Vue met 20 ml Havana Rum, crushed ice, 1 et bruine suiker, 2 ml limoensap en gegarneerd met wat mintblaadjes. Met zo’n 11 Mercure Hotels in Nederland en 7 in België is er een leuke biercocktail-experience te realiseren. Het wordt naast de bovengenoemde cocktails moeilijk kiezen.

Wat te denken van de Dutch Tale in Den Haag op basis van De Kameraad van Kompaan, aangevuld met jenever, triple sec en eigen Mercure-honing. Of de American Jus De Mer in Oostende, Jus de Mer bier met Vermouth, Campari en een paar druppels grapefruit. Oké, we hebben nog niet alle vestigingen bezocht, maar voor ons gaat de voorlopige hoofdprijs naar Tilburg waar wij genoten van een subliem 3-gangenmenu waarbij iedere gang werd vergezeld van een bijpassende biercocktail.

Van de Tilburge huis-biercocktail hierbij de het recept:

Shake 30 ml Pulcinos Arancello (fruitliqueur made in Tilburg), 15 ml gember liqueur en 10 ml vers limoensap, schenk in het glas en rondt het af met 100 ml La Trappe Witte Trappist. Verwen jezelf thuis, maar nog beter: kies voor een uitstapje naar de Mercure Hotels!