Het was al een tijdje een publiek geheim, maar binnenkort is Nederland eindelijk aan de beurt om veroverd te worden. Brewdog komt naar Rotterdam in de voormalige Thoms Stadsbrouwerij. Wereldwijd wordt er al genoten van de verschillende bieren van de nr. 1 Craft Beer-brouwerij van Europa. Aan Rotterdam de eer om de eerste ‘Brewdog Outpost’ in Nederland te openen.

Het rauwe van Rotterdam in combinatie met de eigenzinnige mentaliteit van Brewdog maakt een Rotterdamse Brewdog een beleving op zich. Brewdog, geboren in Schotland, heeft een missie: “Wij willen de anderen net zo gepassioneerd maken over Craft Beer als dat wij zelf zijn. Aan ons de taak om jullie mee te nemen in onze passie voor bier.” Maar Brewdog is meer dan een biermerk. Het is een lifestyle en een voorloper in de craft beer revolutie. Voor Nederland begint die revolutie in Rotterdam.

Brewdog Outpost Rotterdam komt in de voormalige Thoms Stadsbrouwerij aan het Raamplein 1 (achter het stadhuis), middenin het bruisende centrum van Rotterdam en wordt gerund door Thom van Zanten en Sam Krebbers. De officiële opening was voorzien voor april, maar door Covid-19 is deze uitgesteld. De zaak gaat pas onder de naam Brewdog open wanneer de volledige Brewdog experience, inclusief de altijd spectaculaire opening, geboden kan worden. De geheel verbouwde zaak, met flipperkast en al, is nu open onder het motto ‘The Dog is coming’. Voor een ‘walk thru’ van ‘brews, booze en chews’, zodat je vast kennis kunt maken met ‘The Dog’. Zo snel als toegestaan wordt de volledige crew klaargestoomd voor de officiële opening. Vanaf dat moment gaan de deuren open onder de naam ‘Brewdog Outpost Rotterdam’.

De Brewdog favorieten Punk IPA, Hazy Jane, Elvis Juice, Lost in Lager zijn slechts een kleine greep uit het brede assortiment dat nu al geboden wordt. Uiteraard is er ook een brede selectie aan zelf gebrouwen bier, want de brouwerij draait weer op volle toeren. De keuken wordt gerund door de Rotterdamse chef Frank van Donkelaar. Samen met zijn team worden de beroemde ‘Buffalo Chicken Wings’, verschillende burgers en een aanbod van vegetarische en veganistische gerechten voor het eerst in Nederland geïntroduceerd.

Ben je benieuwd naar ‘The Dog’? Een sneak peek kan tijdens de walk thru (do t/m zo van 13.00 tot 21.00 uur). Reserveren voor 1 juni of later? Dat kan via info@brewdogrdam.nl. (zo t/m do 12.00 – 00.00 uur, vr-za 12.00 – 02.00 uur).