Op de Brussels Beer Challenge 2020 viel Brouwerij Omer Vander Ghinste (Bellegem) opnieuw in de prijzen met het bier Tripel LeFort. Nadat Tripel LeFort in 2018 de gouden medaille kreeg op de World Beer Awards en de World Beer Cup voor Beste Tripel ter Wereld, veroveren ze nu ook de gouden medaille op de Brussels Beer Challenge 2020 voor Best Belgian Style Tripel.

Drie dagen lang proefden 90 internationaal gereputeerde bierkenners, volledig corona-proof, niet minder dan 1500 bieren uit alle hoeken van de wereld. Het is dan ook een grote eer dat zij de gouden medaille toekenden aan Tripel LeFort. Dat bier won in 2018 ook al de gouden medaille op de World Beer Awards en de World Beer Cup. Het bier, dat in 2016 gelanceerd werd, wordt dus op nationaal en internationaal vlak enorm gewaardeerd tijdens blinde proeverijen.

Ook voor Brouwerij Omer Vander Ghinste was 2020, net zoals voor alle andere brouwerijen en de duizenden getroffen horecazaken, een zeer moeilijk jaar. Deze medaille is echter een bekroning op het werk van de brouwers, en geeft ook een mooi perspectief naar de toekomst. Daarnaast lanceerde de brouwerij eind november het nieuwe speciaalbier OMER. Brut Nature, dat op korte tijd een groot succes bleek en na een week bijna overal uitverkocht is. De brouwerij kijkt uit naar 2021 om samen met alle klanten en consumenten terug heel wat mooie momenten te kunnen beleven in het gezelschap van een goed glas bier!