De Brussels Beer Challenge viert zijn elfde verjaardag in Eupen, de hoofdstad van de Duitstalige gemeenschap van België. De organisatie kijkt er volop naar uit om in het najaar, van 31 oktober t/m 3 november, de BBC-tenten in Eupen op te slaan en wederom een schitterende editie te organiseren. Ze verwachten de kaap van 2000 inschrijvingen te behalen en verder door te groeien in de vaart van de biercompetities.

‘Ostbelgien’ staat voor complexloos Belgisch. De ‘laatste Belgen’ worden de inwoners vaak genoemd. Ze zijn meertalig en bijzonder vriendelijk. Het leven is er goed en gemoedelijk en kabbelt voort op het ritme van de seizoenen.

De weg naar Eupen leidt door bos en veen. De stad is een oase in een zee van groen, omsloten door stuwmeren, bossen en vennen. Vanuit elk huis kun je 20 tot 25 kilometer wandelen of fietsen zonder dat je het bos verlaat. Eupen dankt zijn rijkdom aan de textielindustrie van de 17de en 18de eeuw. De binnenstad biedt een staalkaart van Duits geïnspireerde architectuur, vergelijkbaar met Aken en Monschau. Architect Couven bouwde het huis van de burgemeester (1750) en het altaar van de Sankt Nicolaskerk. Het barokke interieur vertelt een verhaal van status. Imponeren doet ook Grand Ry, de zetel van de Duitstalige Gemeenschap. Iets hogerop ligt een andere blikvanger. Het hedendaagse Schlumpfenhaus past namelijk niet echt in het plaatje. De privéwoning in organische stijl heeft wat van een stenen ei dat op het punt staat open te barsten. Benieuwd wat daar zal uitkomen. Ook wie van lekker eten en drinken houdt is hier op zijn plaats. De talrijke restaurants en cafés bieden voor ieder wat wils.

Over de Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge vindt plaats op 31-oktober & 1-2 &3 november in Eupen. De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door BeComev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. De eerste editie van de Brussels Beer Challenge vond in 2012 plaats in de Beursschouwburg te Brussel. Sindsdien veranderde het event regelmatig van locatie en groeide de wedstrijd uit tot één van de belangrijkste en meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld.