Sierra Nevada Brewing Company beschouwt Nederland als één van de meest ontwikkelde biermarkten van de wereld. Toch waren de bieren tot op heden niet verkrijgbaar op de Nederlandse markt. In samenwerking met spe­ciaalbiergroothandel Multi Bier, komt daar nu verandering in. Multi Bier kondigt een exclusieve samenwerking aan met de in Californië gelegen brouwerij.

Sierra Nevada, opgericht in 1979, is in ruim 40 jaar uitgegroeid tot een van de grootste craftbierbrouwerijen van de wereld. De brouwerij stond aan de grondslag van de hedendaagse Pale Ale, toen ze in 1980 startte met het gebruik van grote hoeveelheden Amerikaanse hop in het brouwproces. Naast het brouwen van mooie bieren, is de brouwerij ook bewust bezig met maatschappelijk verantwoord onder­nemen. Zo won het enkele jaren geleden de Amerikaanse ‘Green Business of the Year’ award. De bieren worden uitsluitend verpakt in kartonnen dozen, waarbij geen gebruik gemaakt wordt van plastic.

In de eindeloze zoektocht naar nieuwe biermerken die aansluiten op de visie van Multi Bier, kwam de Helmondse groothandel in contact met deze brouwerij. Multi Bier zal, naast de ‘Pale Ale’, verschillende IPA’s van de brouwerij opnemen in het vaste assortiment. Ook zullen de nodige specials overgevlogen worden vanuit Californië. Zo wor­den er verschillende donkere en barrel-aged bieren verwacht. Al met al een enorme aanwinst voor de Nederlandse biermarkt en voor het assortiment van Multi Bier.