Van 17 september tot 7 december opent ‘Best of Belgium Beer & Bites’ op Brussels Airport. De internationale luchthaven viert dit jaar haar zestigste verjaardag en dit najaar worden de ‘beste Belgische producten’ onder de aandacht gebracht, Belgische topbieren en gastronomie mogen hier niet ontbreken. Brussels Airport selecteerde de brouwerijen Palm, De Hoorn en Rodenbach om binnen dit thema een belevingsbar uit te werken. De drie ‘World Beer Awards gold winners’ bieren: Cornet, Rodenbach Grand Cru en Brugge Tripel worden met aangepaste gerechtjes gecombineerd.

De brouwers sloegen samen met topchef Viki Geunes de handen ineen en ontwikkelden, speciaal afgestemd op de luchthavenpassagiers, een ‘Beer & Food Pairing’ concept. De drie ‘World Beer Awards gold winners’ bieren: Cornet, Rodenbach Grand Cru en Brugge Tripel worden met aangepaste gerechtjes gecombineerd. Vanuit zijn culinaire expertise ging Viki Geunes aan de slag om een verfijnd gerechtje bij elk bier te creëren. Resultaat is een gebalanceerd ‘Beer & Bites’- menu. De bieren worden in proefglaasjes van 18 cl geschonken en telkens met een bijpassend hapje, specifiek afgestemd op de smaak van het bier, geserveerd. De reiziger is flexibel om één of meerdere combinaties uit te proberen. De exploitatie van de pop-up wordt in goede banen geleid door de gerenommeerde cateraar J&M catering.

Peter Buelens, PR & Communications Manager Swinkels Family Brewers Belgium: “Met de pop-up ‘Best of Belgium Beer & Bites’ krijgen we de kans ons vakmanschap voor een nationaal en internationaal publiek te presenteren. Het is een uitgelezen manier om onze gelauwerde Belgische bieren in combinatie met de mooie culinaire creaties van Viki Geunes te laten degusteren. Wij zijn trots mee kleur te kunnen geven aan het 60-jarig jubileum van onze nationale luchthaven.”

Viki Geunes, 2 sterren chef ’t Zilte & U-eatsleep Antwerpen: “Bier en gastronomie, twee van onze nationale begrippen, met reizigers van over heel de wereld delen, maakt deze pop-up zo internationaal uniek. Als chef ben ik verheugd een bijdrage aan dit prachtig initiatief te kunnen leveren!”