Peroni Nastro Azzurro 0.0%, het premium Italiaanse biermerk van Asahi Europe & International, heeft een meerjarige samenwerking aangekondigd met motorsport- en lifestyle-icoon Charles Leclerc. Als eerste wereldwijde merkambassadeur voor Peroni Nastro Azzurro 0.0%, zal Charles Leclerc de hoofdrol spelen in de nieuwe ‘0.0% tot 100%’-campagne, waarin de onderscheidende smaak en het ethos van het merk, ‘leef elk moment’, worden gevierd.

Paolo Lanzarotti, Chief Executive Officer bij Asahi Europe & International zei:We zijn ongelooflijk trots om onze nieuwe wereldwijde samenwerking met Charles Leclerc te lanceren. Als een geliefde coureur voor Scuderia Ferrari HP en een cultureel symbool van stijl, is Charles een voorbestemde partner voor Peroni Nastro Azzurro 0.0%. en we zijn verheugd om hem te verwelkomen in onze merkfamilie.”  De ‘0,0% tot 100%’-campagne, waarin Charles Leclerc centraal staat, toont de Italiaanse manier van leven, een levensstijl die wereldwijd wordt vertaald en synoniem is aan het omarmen van elk moment met enthousiasme en passie zoals de Italianen dat doen. De campagne draait om een serie afleveringen van sociale inhoud die zich afspeelt in het Comomeer in Italië en die deze zomer wordt uitgebracht. Een eerbetoon aan de kleine dagelijkse ervaringen die een glimlach op je gezicht toveren. Door toegang achter de schermen van Charles Leclerc’s leven, zal de inhoud de allure van de Italiaanse ‘Dolce Vita’-levensstijl vieren, geherdefinieerd op een nieuwe manier, voor een nieuwe generatie.

Om de serie te lanceren en het ambassadeurschap aan te kondigen, onthulde Peroni Nastro Azzurro 0.0% een korte film waarin Charles Leclerc wordt voorgesteld als het nieuwe gezicht van het merk. In de video speelt Charles Leclerc zijn inmiddels beroemde ‘Hallelujah’-duik na, een feestelijk moment tijdens zijn overwinning in de Grand Prix van Monaco 2024. Deze keer is de duik echter een viering van een ijskoude Peroni Nastro Azzurro 0.0%, gedronken in Charles’ favoriete plek om tot rust te komen, het Comomeer in Italië. Voor Charles Leclerc betekent elk moment op de baan 0 tot 300 km/u. Maar als hij niet op de baan is en zich weer wil opladen, draait alles om de 0,0% tot 100%-levensstijl. De sleutel tot deze levensstijl is vastgelegd in een lijst op maat, opgesteld door Charles Leclerc zelf. De lijst bevat Charles’ beste tips en aanbevelingen om je te helpen elk moment te beleven, waar ter wereld je ook woont. Een viering van het plezier in het alledaagse en de must-do ervaringen die Charles aanbeveelt in Italië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Verenigde Staten, Canada, Singapore, Roemenië en Duitsland. De lijst wordt de hele zomer bekendgemaakt via het Instagram-kanaal van @peroninastroazzurro.

Charles Leclerc zei:Mijn samenwerking met Peroni Nastro Azzurro 0.0% is iets waar ik erg trots op ben. Het is een merk waar ik van hou en het motto ‘Live Every Moment’ is echt relevant voor hoe ik het leven benader, zowel op als naast het circuit. Als Ferrari-coureur en als Monegask is Italië ook een belangrijke plek in mijn leven. Ik kijk ernaar uit om de fans te laten zien hoe het mij inspireert om van elk moment te genieten.” De samenwerking speelt een belangrijke rol in de ambities van het moederbedrijf van het merk Peroni Nastro Azzurro 0.0%, Asahi Europe & International, om in 2030 20% van hun portfolio uit alcoholvrije producten te laten bestaan en is perfect gepositioneerd om de toegenomen vraag van consumenten naar alcoholvrije dranken te ondersteunen. Peroni Nastro Azzurro 0.0% is gemaakt met Italiaanse passie en flair, om een fris en verfrissend bier te leveren met 0,0% alcohol. Asahi Europe & International – waar ook Koninklijke Grolsch onder valt –  is toegewijd aan het promoten van verantwoord drinken en ondersteunt de toegenomen vraag van consumenten naar alcoholvrije dranken. Peroni Nastro Azzurro 0.0% nodigt consumenten uit om zich vrij te voelen en elk moment veilig en in stijl te beleven. Het inspireert hen om minder te drinken door een ambitieuze keuze te bieden die past bij hun levensstijl. Of ze nu vrienden ontmoeten in een bar, zonovergoten straten verkennen op vakantie of thuis genieten van de Formule 1™, er zijn geen grenzen aan wanneer en waar ze kunnen genieten van Peroni Nastro Azzurro 0.0%.