Nu:
Zometeen:
Luister
live
AirPlay
ChromeCast

Podcasts

Bierradio.nl, hét platform voor podcasts over bier en het laatste biernieuws. Zelf een podcast laten maken of plaatsen op Bierradio, neem contact op!

Alle Bierradio.nl podcasts

Biertypisch Henri

Met enige regelmaat neemt bierconnaisseur Henri Reuchlin ons mee op zijn ontdekkingstocht langs nieuwe biertypen en -trends en bieropleidingen. Volg deze podcast als je écht meer te weten wilt komen over bier.

Deel deze podcast

Biertypisch Henri – Aflevering 16 (Quadrupel)

28 november 2021

Voor aflevering 16 gaat Henri op zoek naar de karaktereigenschappen van de zware Quadrupel. Hij ondervraagt broeder Christiaan van Zundert Trappist, Constant Keinemans van BrouwTechniek en biersommelier Bas Schampers om meer te weten te komen over Quadrupel en gerstewijn.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri – Aflevering 15 (IPA)

29 april 2021

Voor aflevering 15 gaat Henri op zoek naar de karaktereigenschappen van de populaire IPA. Hij ondervraagt IPA-kenner van het eerste uur Rick Kempen en brouwer Ronald van de Streek van vandeStreek bier in Utrecht om meer te weten te komen van deze hoppige bierstijl.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri – Aflevering 14 (Rookbier)

13 december 2020

Voor aflevering 14 gaat Henri op zoek naar de oorsprong en variëteiten in Rookbier (Rauchbier). Hij ondervraagt Duits bierkenner Markus Raupach, Nederlands rookbierbrouwer Marco Lauret en de brouwers van Othmar in Ootmarsum. Tot slot is Henri bij de rookbierproeverij met een aantal redactieleden van het magazine Bier!.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri – Aflevering 13 (Kuit-Koyt)

12 november 2020

Voor aflevering 13 gaat Henri op zoek naar een typisch Nederlands biertype: Kuit of Koyt. Hij ondervraagt biertypespecialist Derek Walsh, de eigenaren van Naeckte Brouwers (Abvan der Veen en Michel Lagrand) en Michel Ordeman van Jopen. Kijk ook op bierradio.nl.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri – Aflevering 12 (Kellerbier)

5 september 2020

Voor aflevering 12 blijft Henri het lager zoeken. Het onderwerp van Biertypisch Henri is Kellerbier met optreden van Jens Luckart van het BierKulturHaus, StiBON-planner Yu Mey Kwee en een legendarische gast. Kijk ook op bierradio.nl.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri – Aflevering 11 (Lager)

16 mei 2020

Voor Biertypisch Henri zoekt hij het lagerop. Wat is een lagerbier eigenlijk? Een bezoek aan Peter Rouwen laat zien dat er veel mogelijk is. Kijk ook op bierradio.nl.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri – Aflevering 10 (Lentebock)

24 maart 2020

Het zijn gekke tijden, maar de lente laat zich niet tegenhouden, ook de lentebock gelukkig niet. In de tiende aflevering van BierTypisch Henri gaat Henri op zoek naar Nederlandse varianten van dit typische voorjaarsbier. Hij spreekt met brouwers Marc Janssen van Grolsch en Ward Venstra van Krux. Ook hoofdredacteur Fedor Vogel van Bier! magazine laat zich niet onbetuigd. Kijk ook op bierradio.nl.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri – Aflevering 9 (sjoes)

19 februari 2020

Oost west, thuis best. Voor Biertypisch Henri 9 blijft Henri Reuchlin in Nederland en duikt in de genoegens van sjoes met StiBON docenten David van Term en Pepijn van der Waa. Kijk ook op bierradio.nl.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri – Aflevering 8 (Umqombothi)

4 februari 2020

We zijn gewend aan een Europees georiënteerde biercultuur. Slechts weinig mensen realiseren dat er ook een hele rijke Afrikaanse biercultuur bestaat. In aflevering 8 van Biertypisch Henri gaat Henri Reuchlin op zoek naar die Afrikaanse biercultuur. Hij spreekt met EBC secretaris John Brauer, Apiwe Nxusani – Mawela van Brewsters Craft en Lethu Tshabangu van Ukhamba Beerworks. Het recept voor het brouwen van traditioneel Afrikaans bier (Umqombothi) vind je in het magazine Brouw! van februari 2020. Kijk ook op bierradio.nl.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri over Scotch Ale

16 december 2019

Aflevering 7 van de Podcast Biertypisch Henri is een hele rondreis geworden. Henri Reuchlin duikt in de Scotch. Nee, niet de Whisky, maar Scotch Ale. Met Colin Valentine, Theo Vervloet en Tim Webb. Kijk ook op bierradio.nl.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri over (London) Porter

24 november 2019

Henri Reuchlin gaat in Podcast 6 van Biertypisch Henri naar London, op zoek naar het verhaal achter de Porter. Hij praat onder met auteur Tim Webb, bestuurslid EBCU en Brett Laniosh. Kijk ook op bierradio.nl.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri op het Oktoberfest

27 september 2019

Henri Reuchlin laaft zich in Podcast 5 van Biertypisch Henri aan het Oktoberfestbier op het Oktoberfest van München. Hij leert meer over deze bieren in gesprek met Jens Luckart van het Bierkulturhaus en bierbitch Jet van de Griendt. Kijk ook op bierradio.nl.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri over Burton Pale Ale

17 augustus 2019

Henri Reuchlin is in Podcast 4 van Biertypisch Henri tijdens het Great British Beer Festival op zoek naar het verhaal achter het iconische Burton Pale Ale. De StiBON biersommeliers in opleiding hebben de opdracht om dit biertype te brouwen. Kijk ook op bierradio.nl.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri over Spéciale Belge

11 juni 2019

Henri Reuchlin gaat in Podcast 3 van Biertypisch Henri op het Brewers of Europe Forum, dit jaar gehouden in Antwerpen, op zoek naar het verhaal van de Spéciale Belge en leert het perfecte Bolleke tappen. Met onder andere Luc de Raedemaeker. Kijk ook op bierradio.nl.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri over Bière de Garde

19 april 2019

Tijdens de France Bière Challenge in Parijs onderzoekt Henri Reuchlin het verhaal achter het onbekende Franse biertype Bière de Garde. De Franse bierboekenauteur Elisabeth Pierre ligt een tipje van de sluier op. Marco Lauret geeft zijn eigen visie. Dit is Biertypisch Henri, Podcast 2. Kijk ook op bierradio.nl.

Deel deze aflevering

Biertypisch Henri over de Italian Grape Ale

25 februari 2019

Op de beurs BeerAttraction in Rimini (Italië) ging Henri Reuchlin op zoek naar het nieuwe biertype Italian Grape Ale. Hij interviewde Maurizio Maestrelli en kreeg meer uitleg over dit typisch Italiaanse biertype. Kijk ook op bierradio.nl.

Deel deze aflevering
Luister live