Nu op bierradio.nl:
Zometeen:
Luister
live

Podcasts

Bierradio.nl, hét platform voor podcasts over bier en het laatste biernieuws. Zelf een podcast laten maken of plaatsen op Bierradio, neem contact op!

Alle Bierradio.nl podcasts

Van Het Vat

Van Het Vat is de podcast voor bierliefhebbers die graag een bierkenner willen worden. Iedere aflevering zit host Jasper Stads met een brouwer aan tafel om te praten over alles bier. Met een beetje geluk levert het je nieuwe feitjes en verhalen op die jij weer kan delen met vrienden aan de bar.

Deel deze podcast

Grand Prestige, Hertog Jan

17 december 2020

In aflevering 9 van de podcast is host Jasper Stads terug in het Limburgse Arcen. Bij de brouwerij van Hertog Jan zit hij opnieuw aan tafel met meesterbrouwer Gerard van den Broek.

Na het opnemen van de vorige aflevering over bockbier zei Gerard: “Jasper, je moet hier snel terugkomen dan hebben we het over de parel van de brouwerij: Grand Prestige” En zo geschiede. Wat de Grand Prestige zo’n parel maakt en waarom er ieder jaar met Kerst een fles op tafel móet staan hoor je in de podcast.

Gast: Gerard van den Broek
Brouwerij: Hertog Jan

Deel deze aflevering

Bockbier, Hertog Jan

5 november 2020

Aflevering 8 van de podcast. Deze keer is host Jasper Stads in het noorden van Limburg. Daar wordt in Arcen het speciaalbier van Hertog Jan gebrouwen. Het is inmiddels herfst, de blaadjes kleuren rood en bruin en dus zijn de ketels in Arcen gevuld met bockbier.

Een goed moment om het met Gerard van de Broek, al 25 jaar meesterbrouwer bij Hertog Jan te hebben over deze unieke bierstijl. Een bier met een traditie, maar als we niet oppassen is die traditie over een paar jaar verdwenen. Hoe dat zit hoor je in de podcast.

Gast: Gerard van den Broek
Brouwerij: Hertog Jan

Deel deze aflevering

Barrel aged, Van de Streek

10 september 2020

Aflevering 7 alweer van de bierpodcast Van Het Vat. Voor de tweede keer met de Utrechtse brouwer Ronald van de Streek, de allereerste gast van de podcast. Toen hadden we het over IPA, dit keer praten we over een compleet andere bierstijl.

We praten over bier dat je koopt in fles of blik, maar dat komt uit een ouderwets eikenhouten vat. Bier waar je geduld voor moet hebben, maar waarbij de smaak het geduld beloont. Hoe dat zit, dat hoor je allemaal in de podcast. Dus waar wacht je op? Schenk snel dat bier voor jezelf in en luister naar aflevering 7 van de podcast!

Gast: Ronald van de streek
Brouwerij: Van de Streek, Utrecht

Deel deze aflevering

Duurzaam brouwen, Gulpener

20 augustus 2020

Onder het motto beter laat dan nooit: aflevering zes van de podcast. Dit keer opgenomen ver in het zuiden van Nederland, want in het Limburgse Gulpen zit een van de duurzaamste brouwerijen van Nederland. Al in de jaren 80 werd er nagedacht over hoe je bier kan brouwen met minder energie en meer lokale en regionale grondstoffen.

Waar nu biologische en duurzame producten heel normaal zijn en bijna elk bedrijf er wel mee bezig is, was dat bij de bierbrouwers lang niet altijd zo. O, en spoiler alert: duurzaam gebrouwen bier smaakt anders! Hoe dat zit? Je hoort in de zesde aflevering van Van Het Vat. Ik zou zeggen, schenk een glas bier in en luisteren maar!

Gast: Jan-Paul Rutten
Brouwerij: Gulpener, Gulpen

Deel deze aflevering

Alcoholvrij speciaalbier, Brugse Zot

30 juli 2020

Aflevering 5 van de podcast en ook deze keer ben ik weer naar België gereden. Dit keer naar Brugge om daar opnieuw te praten met Xavier Vanneste, directeur van Brouwerij De Halve Maan. Vorige keer hadden we het over blondbier en de Brugse Zot, dit keer laten we de alcohol staan en hebben we het over de Sport Zot. Een van de eerste, zo niet het eerste alcoholvrije speciaalbier van België.

Gast: Xavier Vanneste
Brouwerij: De Halve Maan, Brugge

Deel deze aflevering

Spéciale Belge, De Koninck

16 juli 2020

Voor aflevering 4 van de podcast ga ik weer de grens over richting België. Dat kan ook niet anders voor deze aflevering, want die gaat over een bierstijl ontstaan uit een klein beetje Belgisch trots: Spéciale Belge. Ik praat over deze vergeten bierstijl met de meesterbrouwer van brouwerij de Koninck. Met hun ‘Bolleke’ zijn ze nog een van de weinige brouwers van een Spéciale Belge.

O, en niet doorvertellen maar in deze aflevering praat Sven Dekleermaeker zijn mond voorbij en vertelt je zomaar plannen waarvan jij eigenlijk nog niks mag weten. Waar wacht je dus op? luister snel naar de nieuwe aflevering!

Gast: Sven Dekleermaeker
Brouwerij: De Koninck, Antwerpen

Deel deze aflevering

Bier in blik, ’t Uiltje

2 juli 2020

Aflevering 3 alweer van de podcast. Deze keer heb ik het niet over de smaak van bier, maar over de verpakking. Want ook daar is meer dan genoeg over te vertellen. En met welke brouwerij kan dat beter, dan ’t Uiltje; als het aan hen ligt drink jij je bier alleen nog maar uit blik. En ja, vandaag de dag vindt je bepaalde bieren van ’t Uiltje nog op fles, maar dat duurt waarschijnlijk niet lang meer, maar daarover meer in aflevering 3 van Van het Vat.

Gast: Bart van Kleef
Brouwerij: ’t Uiltje, Haarlem

Deel deze aflevering

Blond bier, Brugse Zot

18 juni 2020

Tijd voor een nieuw glas bier en aflevering twee van de podcast Van Het Vat. Deze keer ga ik de grens over, naar Brugge en ben ik op bezoek bij Brouwerij De Halve Maan, brouwer van onder meer de Brugse Zot. Met directeur Xavier Vanneste praat ik – uiteraard op veilige afstand – over blond bier.

Gast: Xavier Vanneste
Brouwerij: De Halve Maan, Brugge

Deel deze aflevering

IPA, Van de Streek

4 juni 2020

In deze aller eerste aflevering van Van Het Vat ben ik op bezoek bij Brouwerij van de Streek in Utrecht. Op veilige afstand praat ik met oprichter en brouwer Ronald van de Streek over IPA. Misschien wel een van de populairste bierstijlen van dit moment.

Deel deze aflevering