Geïnspireerd door hun gezamenlijke liefde voor donkere bieren maakten Brouwerij Poesiat & Kater en Mikkeller een Double Black IPA, boordevol Cascade- en Crystal-hops. Deze collab is ook de aanleiding voor een ontmoeting tussen de iconische duo’s Henry en Sally van Mikkeller en Poesiat & Kater van Brouwerij Poesiat & Kater, samen voor het eerst op één label in een gezellige double date. Dåble Dæte is de eerste collab van Mikkeler met een Nederlandse brouwerij en een initiatief van Peter van der Arend, ambassadeur van Brouwerij Poesiat & Kater en eigenaar van de Mikkeller at Morebeer bar in Amsterdam. 

Dåble Dæte is verkrijgbaar vanaf 21 juni op 33cl-blik via Gulpener en Brouwerij Poesiat & Kater en op 20L-fust en blik via Brouwerij Poesiat & Kater. Benieuwd geworden? Kom dan naar de officiële lancering van het bier op dinsdag 20 juni om 19.00 uur bij Proeflokaal Poesiat & Kater in Amsterdam-Oost. 

Over Mikkeller

Mikkeller is de bekendste craftbrouwerij uit Denemarken, opgericht in 2006 door wiskundeleraar Mikkel Bjergsø. Mikkeller levert haar bieren in 50 landen, en heeft ook 48 bars en restaurants in 18 landen verspreid over de hele wereld. Eerdere collabs van Mikkeller waren met o.a. Stone Brewing, BrewDog en Struise brouwers. Gulpener is in Nederland de exclusieve importeur van Mikkeller-bieren. Mikkeller heeft ook een samenwerking Peter van der Arend van MoreBeer met de Mikkeller at Morebeer bar in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, waar het bier van Mikkeller uit 15 van de 30 kranen stroomt. 

Over Brouwerij Poesiat & Kater
Brouwerij Poesiat & Kater is een onafhankelijke craftbrouwerij uit Amsterdam, bekend om haar veelzijdige bieren met een eigenzinnige twist. In de eigen brouwerij maken ze Poesiat & Kater craftbieren, zoals de Kaintz Modern Triple, Hilly Hoppy Sour Raw Ale en de prijswinnende Little Smuling Session IPA. Daarnaast brouwt Poesiat & Kater ook opnieuw de historische bieren van de Van Vollenhoven-brouwerij, rond 1900 de grootste van ons land. De bieren van Poesiat & Kater zijn verkrijgbaar in horeca en winkels door heel Nederland en natuurlijk ook in het eigen Poesiat & Kater Proeflokaal op de Polderweg 648 in Amsterdam-Oost!