Aan Swinkels Family Brewers is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het predicaat Koninklijk toegekend, waardoor het bedrijf vanaf nu Royal Swinkels Family Brewers mag heten. Het predicaat is een bekroning op het 300-jarig bestaan van brouwerij Bavaria en is voorafgaand aan de viering overhandigd door de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk. Dit gebeurde in aanwezigheid van de familie Swinkels en medewerkers van de brouwer. Ook burgemeester Frank van der Meijden van gemeente Laarbeek was hierbij aanwezig.

Een bekroning op het 300-jarig bestaan
Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels: “Het is een voorrecht om het predicaat Koninklijk te mogen voeren. Dit kon niet op een beter moment komen dan tijdens de aftrap van de festiviteiten rond ons 300-jarig bestaan. Het is een bekroning voor iedereen die in die 300 jaren een bijdrage leverde aan deze mooie brouwerij: aan de kwaliteit, de groei, verduurzaming en innovaties. Drie eeuwen ondernemerschap, passie voor bier en vakmanschap wat generatie op generatie is doorgegeven. Maar ook een extra stimulans om het nog beter te doen, voor onze brouwerijen en iedereen die daarbij betrokken is. Voor de familie en de maatschappij waarin we geworteld zijn. 300 jaar brouwerij Bavaria is een mijlpaal om bij stil te staan en om te vieren, en dat we daarbij ons bedrijf nu ook Royal Swinkels Family Brewers mogen noemen maakt het feest compleet!” Commissaris van de Koning, Wim van de Donk: “Swinkels Family Brewers is een toonaangevend familiebedrijf in Brabant. Een onderneming met een traditie van drie eeuwen, een familiebedrijf dat traditie en innovatie weet te verenigen rond een oer-Brabants product. Het is steeds weer een bijzondere eer en een genoegen om het predicaat ‘Koninklijk’ te mogen overhandigen, een bijzonder moment en een felicitatie waard.”

Lokale en internationale versteviging
Swinkels Family Brewers is 300 jaar geleden begonnen in het Brabantse Lieshout en is vandaag de dag nog steeds een onafhankelijk familiebedrijf. Na jaren van groei heeft het bedrijf inmiddels zeven brouwerijen en tientallen merken. Inmiddels geeft de zevende generatie van de familie Swinkels leiding aan het bedrijf. De zevende generatie nam het in 2007 over van de zesde generatie. Het familiebedrijf groeide de afgelopen jaren o.a. door overnames, waaronder die van Palm Belgian Craft Brewers in 2016 en Bier&cO, een van de grootste bierimporteurs van Europa, in 2018. Ook groeide het bedrijf sterk dankzij een samenwerking met de Ethiopische lokale bevolking, waarbij een lokale bierbrouwerij in Ethiopië is opgericht, genaamd Habesha.